KRUŠEVAC – ZA poslednja četiri dana u Rasinskom okrugu potvrđeno je 18 novih pozitivnih rezultata, od čega samo u Brusu 12, poslednji su podaci Zavoda za javno zdravlje Kruševac. Broj pacijenata kod kojih je bio potvrđen korona virus od početka epidemije u ovoj opštini popeo se na 33! Četiri novopotvrđena slučaja su iz Kruševca i dva iz Aleksandrovca.

-Sve veći broj pacijenata sa respiratornim tegobama javlja se u Kovid ambulantu Doma zdravlja Brus, apelujemo na građane da se strogo pridržavaju propisanih mera, instrukcija i preporuka, a sve u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja zaraznih bolesti KOVID-19-navodi se između stalog u saopštenju Štaba za vanredne situacije 16.juna.

Od početka epidemije u Rasinskom okrugu potvrđeno je 397 slučajeva korona-virusa,a najviše obolelih bilo je u Kruševcu-278. U Aleksandrovcu je KOVID-19 potvrđen kod 47 pacijenta, u Varvarinu -24, Ćićevcu-9 i u Trsteniku-6. Do sada je iz rasinskog okruga referentnim laboratorijama prosleđeno 5.110 briseva na analizu.Ukupno 327 pacijenata smatra se izlečenim.

Izvor: Novosti.rs