Epidemija se ne smiruje u Rasinskom okrugu, veliko žarište postao Aleksandrovac

ŠTABOVI ZA VANREDNE SITUACIJE SU U STALNOM ZASEDANJU – EPIDEMIJA KORONA VIRUSA NE SMIRUJE SE U RASINSKOM OKRUGU: Župa postala veliko žarište

EPIDEMIJA KORONA VIRUSA NE SMIRUJE SE U RASINSKOM OKRUGU: Župa postala veliko žarište

Epidemiološka situacija u Rasinskom okrugu je postala zabrinjavajuća – vanredna situacija proglašena je u Kruševcu, Brusu i Aleksandrovcu, a od juče i u Trsteniku.

U prethodna 24 sata u Rasinskom okrugu je evidentirano 9 slučajeva oboljevanja od korona virusa i to 8 u Aleksandrovci i 1 u Kruševcu, a u ostalim opštinama stanje je nepromennjeno. Do sada je u ovom delu Srbije zaraženo 548, izlećeno je 366, a umrlo je 36 lica.

U Rasinskom okrugu je do sada ukupno zaraženo 548 osoba i to: u Kruševcu 343, u Aleksandrovcu 92, u Brusu 62, u Trsteniku 11, Varvarinu 27 i Ćićevcu 13, a do sada u akreditovane laboratorije poslata su 6.043 uzorka.

Štabovi za vanredne situacije su u stalnom zasedanju i na vreme reaguju na probleme, koji se pojave u pojedinim sredinama. Juče je proradio skener u Opštoj bolnici Kruševac, koji je bio van funkcije nedelju dana. Ovlašćeni servis je brzo reagovao, iako se rezervni delovi nabavljaju u inostraanstvu. Hitni slučajevi su odvoženi u bolnicu u Ćupriji, sa kojom Opšta bolnica iz Kruševca ima dobru saradnju.

Inače, u kruševačkoj Opštoj bolnici smešteno je 79 obolelih od korona virusa, a ona raspolaže sa modernim mobilnim rentgen aparatom nužnim za dijagnosticiranje ove opake bolesti.

Izvor: Kurir.rs, Srbijadanas.com

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply