Ekipa Fudbalskog kluba Vaspitno-popravnog doma u Kruševcu nadmašila rekord Benfike u broju pobeda u sezoni!

Fudbaleri Mladosti VPD proslavaljaju titulu

REKORD Sa 30 uzastopnih pobeda fudbaleri iz zatvora nadmašili rekord Benfike – Ekipa Fudbalskog kluba Mladost VPD, za koju nastupaju štićenici „Sivog doma“ i njihovi čuvari, ostvarila je 30 uzastopnih pobeda i tako nadmašila rekord legendarne Benfike iz Lisabona.

Fudbaleri Mladosti VPD proslavaljaju titulu

Foto: RAS Srbija Fudbaleri Mladosti VPD proslavaljaju titulu

 

 

U pretposlednjem kolu Druge gradske lige Kruševca, grupa Rasina, igrači Mladosti VPD su sa 7:0 pobedili Modricu i sa neverovatnom gol razlikom 112:25 potvrdili plasman u viši rang takmičenja.

– Veliko mi je zadovoljstvo da radim sa ovim momcima. Nije bilo lako ali su ispunili svaki zadatak i tri kola pre kraja prvenstva osigurali titulu. Meni kao treneru titula ne znači kao ovoj deci. Puno mi je srce kada vidim kako se raduju. Imali su po tri treninga nedeljno, a tražili da treniraju svaki dan. Imao sam sreću da u ovoj generaciji imam školovane igrače koji su prošli fudbalske škole OFK Beograda, Javora, Novog Pazara, Spartaka – priča trener Darko Rasinac.

M. A. je proglašen za najboljeg igrača lige.

– Ponosan sam na svoje suigrače. Postigao sam 45 golova, imao dosta asistencija. Hvala upravniku i treneru koji su odvojili svoje vreme za rad sa nama. Prve fudbalske korake napravio sam u FK Javor pre deset godina. Sticajem okolnosti završio sam ovde. U domu ću biti do polovine leta. Neću igrati u narednoj sezoni ali planiram da nastavim sa aktivnim bavljenjem fudbalom – kaže M. A.

Prvi fudbalski klub u „Sivom domu“ osnovan je 1950. godine pod imenom Polet da bi deset godina kasnije promenio ime u Mladost. Aktivnosti kluba su zamrle 2007. godine jer je uništen teren. Izgradnja novog terena počela je 2013. godine, a od 2014. godine Mladost VPD se takmiči u Drugoj gradskoj ligi.

– Presrećan sam što smo srušili rekord Benfike koja je imala 29 pobeda ali je najbitnije da su ovi momci pokazali sportski duh i prvenstvo odigrali bez ijednog incidenta. Tridesetak štićenika je stalno aktivno, a mogu da igraju samo ako su dobri đaci i ako ne prave probleme. Trudimo se da kompletna ekipa budu štićenici ali ponekad nisu tu, zbog vikenda, pa u ekipu uskaču stražari – objašnjava Ivan Mijajlović, upravnik VP Doma u Kruševcu.

On dodaje i da u ovoj ustanovi ima mnogo manje problema od kako je formiran fudbalski klub.

Pre dve godine Vaspitno-popravni dom je od Ministarstva sporta dobio opremu za boks.

Izvor: Blic.rs

Link: http://www.blic.rs/vesti/srbija/rekord-sa-30-uzastopnih-pobeda-fudbaleri-iz-zatvora-nadmasili-rekord-benfike/smv7rhf

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply