Pokret Dveri u Kruševcu – zaustaviti pljačkanje Srbije

Dveri Krusevac

Osnovna ideja pokreta Dveri jeste da se zaustavi stranačka pljačka Srbije, poručio je večeras iz Kruševca nosilac liste tog pokreta Boško Obradović.

Dveri Krusevac

Četiri domaće banke uništene u poslednjih godinu dana – Razvojna banka Vojvodine, Privredna banka Srbije, Agrobanka i Univerzal banka u kojima su kadrirali DS, SPS, SNS, dokaz su kako stranke pljačkaju građane Srbije“, tvrdi Obradović.

On je naglasio da je iz pomenutih banaka „nestalo“ blizu milijardu evra koje su, kako je rekao, date „stranačkim drugarima“ i tajkunima.

„Stranke su se danas pretvorile u Zavode za zapošljavanje i vi ne možete da se zaposlite ako niste član stranke. Da li to znači da svi mi koji nećemo da budemo članovi njihovih stranaka nemamo pravo na rad“, upitao je Obradović.

Jedinu šansa za zapošljavanje nosilac liste pokreta Dveri vidi u razvoju preduzetničkog duha, povratku na selo i okretanju poljoprivredi jer, kako ističe, nema prostora za nova zapošljavanja u državnoj upravi i administraciji.

Obradović smatra da subvencije od 10.000 evra ne treba davati stranim investitorima za svako novootvoreno radno mesto već domaćim privrednicima i poljoprivrednicima i dodaje da Dveri žele da dodatno oporezuju sve banke u Srbiji i da taj ekstraprofit vrate u budžet Srbije.

„Donećemo zakon o ispitivanju porekla imovine svih političara i tajkuna od 1989.godine i oduzeti im svu nezakonito stečenu imovinu i od svega toga napravićemo osnovni kapital za jednu domaću razvojnu banku Srbije“, rekao je Obradović.

Ponovio je da se Dveri zalažu za čvrst savez sa Rusijom gde se, kako je rekao, može izvoziti 99 odsto naših proizvoda bez carine.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply