Dvanaestoro zaraženih Korona virusom u Rasinskom okrugu: Prvi slučaj zaraženog u Trsteniku, pripadnik SAJ-a, a i treća osoba iz Henkela pozitivna na Korona virus

PRIPADNIK SAJ ZARAŽEN KORONA VIRUSOM: Živi i radi u Beogradu, njegova porodica u izolaciji

SAJ

Epidemiolozi su tokom dana radili na rekonstrukciji brojnih kontakata koje je imao ovaj mladić.

Među 12 danas zvanično potvrđenih slučajeva virusa korona u Rasinskom okrugu je i prvi slučaj u Trsteniku. Do Zavoda za javno zdravlje Kruševac stigla je i potvrda o prisustvu KOVID-19 kod aktivnog pripadnika SAJ-a koji ima 31 godinu,a živi i i radi u Beogradu.

Epidemiolozi su tokom dana radili na rekonstrukciji brojnih kontakata koje je imao ovaj mladić, a njegova porodica je u izolaciji.

Epidemiolozi prate i ostvarene kontakte svih 12 pacijenata koliko ih je do sada registrovano u okrugu, a očekuju se i rezultati za još 7 uzetih briseva. U režimu tzv.medicinskog nadzora je 903 osoba. Reč je uglavnom o licima iz dijaspore, ali i onima koji su bili u bliskom kontaktu sa pacijentima sa koronom.

Među novim potvrđenim slučajevima je i žena stara 49 godina, što je treći slučaj KOVID-19 u ovoj fabrici, gde je prvi slučaj, radnik od 46 godina, registrovan u isto vreme kada i slučaj 32 godišnjeg mladića koji je došao sa kruzera. To su bila prva dva evidentirana pacijenta obolela od korona virusa u Kruševcu. Epidemiolozi su danas obišli fabriku i kako je napomenuo Bratislav Gašić, direktor BIA i bivši gradonačelnik Kruševca, stručnjaci zajedno sa menadžmentom procenjuju aktuelnu situaciju.

korona virus

Foto: SD/ilustracija

Prethodna dva dana Kruševcem se proneo glas u vezi s tim da je Vladimir Milosavljević, direktor JKP Vodovod Kruševac, po delegiranoj funkciji i stalni član Štaba za vanredne situacije zaražen korona-virusom, što bi izvesno otežalo i funkcionisanje i samog Štaba. Testiranjem je utvrđeno da je Milosavljević, na sreću, negativan na KOVID-19 i on se oporavlja od klasične upale pluća.

– Došlo je do uznemirenja građana usled tih glasina, a rezultati ukazuju na ono na čemu insistiraju i predsednik Srbije u svojim obraćanjima,kao i pozvani stručnjaci:nije svaka prehlada ili upala-korona virus – iznosi prvi čovek BIA.

 

GRAD OTVORIO RAČUN ZA DONACIJE I OTVORENA APOTEKA ZA HITNE SLUČAJEVE

GRAD Kruševac otvorio je dinarski (840 – 5055741 – 19) i devizni račun (840 – 325771 – 90) za uplatu donacija, koje mogu da pomognu u borbi protiv epidemije.Danas je počela sa radom i dežurna apoteka za hitne slučajeve, “Dr Maks” u centru grada,čiji su telefoni 037/350-2099 i 065/869-2675 aktivni 24 sata.

Izvor: Srbijadanas.com

Link: https://www.srbijadanas.com/vesti/drustvo/pripadnik-saj-zarazen-korona-virusom-zivi-i-radi-u-beogradu-njegova-porodica-u-izolaciji-2020-03-26

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply