Dva nova slučaja zaraženih Korona-virusom u Rasinskom okrugu

U Rasinskom okrugu je, posle četiri dana bez novih slučajeva oboljevanja, koronavirus danas potvrđen kod dvoje pacijenata.

Prema podacima nadležnih službi među 76 briseva, uzetih 1. juna, dva su nova slučaja zaraze, za deset uzoraka se čekaju rezultati, a ostali su negativni.

Jedno novoobolelo lice iz Kruševca je od 28. maja prvi novi slučaj iz tog grada, gde je tokom epidemije virus potvrđen kod 264 stanovnika.

Druga novoobolela osoba je iz Brusa, gde je do sada bolest potvrđena kod ukupno 11 ljudi, a prethodni novi slučaj je bio zabeležen 29. maja.

Broj obolelih se u ostalim opštinama Rasinskog okruga nije se menjao, te ih je u Aleksandrovcu 44, u Varvarinu 24, Ćićevcu devet i u Trsteniku šest.

U Kruševcu su ponovo u funkciji sve gradske i seoske ambulante, uključujući i Ambulantu Bivolje, koja je u prvim danima epidemije bila Ambulanta za respiratorne infekcije i 8.600 pacijenata sa kartonima u ovoj stanici, bilo je upućeno u ambulantu Nova pijaca.

Tokom epidemije koronavirus je konstatovan kod 358 lica u Rasinskom okrugu, izlečeno je 281 lice, umrla je 31 osoba, a na analizu je do sada poslato 4.688 uzoraka.

autor: TKĐ izvor: Beta

Link: http://www.novimagazin.rs/vesti/u-rasinskom-okrugu-ponovo-koronavirus

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply