DS: Zatražena smena gradonačelnika Dragija Nestorovića!

Demokrate tvtde da nisu dobili zvanične odgovore ni u Skupštini Srbije

Demokrate traže smenu Zorana Drobnjaka i gradonačelnika Kruševca – Demokratska stranka traži ostavke Zorana Drobnjaka, direktora JP „Putevi Srbije“ i Dragija Nestorovića, gradonačelnika Kruševca, zbog izgradnje zida oko romskog naselja „Marko Orlović“.

Demokrate tvtde da nisu dobili zvanične odgovore ni u Skupštini Srbije

Foto: S. M. / RAS Srbija Demokrate tvtde da nisu dobili zvanične odgovore ni u Skupštini Srbije

 

-Romi u Kruševcu žive više od 150 godina i prvi put da su ovo doživeli. Podizanje zida oko romskog naselja je dokaz da za SNS postoje građani prvog i drugog reda. Zid je simbol svega onoga što se dešava u Srbiji u poslednjih pet godina. Nadležni bi morali da odgovore ko je naručio projekat zida, ko je izvršilac a ko je platio ovu sramnu investiciju? – kazao je Radoslav Milojičić Kena, predsednik Izvršnog odbora DS i narodni poslanik na pres konferenciji u Kruševcu.

Milojičić je rekao da je Demokratska stranka postavila poslaničko pitanje u Skupštini Srbije vezano za podizanje zida oko romskog naselja u Kruševcu, ali da nije dobila odgovor.

-Demokratska stranka traži ostavke svih nadležnih za getoizaciju romske populacije u Kruševcu. Zoran Drobnjak, direktor „Puteva Srbije“, Dragi Nestorović, gradonačelnik Kruševca, prebacuju odgovornost jedan na drugoga a mi mislimo da obojica snose odgovornost i zato treba da podnesu ostavke – istakao je Milojičić

Izgradnja zida dužine 120 i visine dva metra pored naselja „Marko Orlović“ završena je pre dve  nedelje.

U odgovoru koji je „Blic“ dobio od  JP „Putevi Srbije“ navodi se da je zid izgrađen zbog prevencije od buke. Izradu projekta finansirao je Grad Kruševac, radove je izvelo preduzeće „Kruševacput“ a finansijer su bili „Putevi Srbije“.

Izvor: Blic.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply