Druga generacija Mladih ambasadora u Kruševcu

Promovisana druga generacija „Mladih ambasadora“ u Kruševcu – U Gradskoj upravi je inaugurisana druga generacija „Mladih ambasadora“ u Kruševcu.

Druga generacija "Mladih ambasadora" u Kruševcu

Foto: S. Milenković / RAS Srbija Druga generacija „Mladih ambasadora“ u Kruševcu

„Mladi ambasadori“ su počeli sa radom 2014. godine i do sada su izabrane četiri generacije u Nišu koji je i začetnik ove ideje. Prošle godine, delokrug je proširen na još dva grada u Srbiji, Kruševac i Novi Pazar.

Nakon javnog konkursa izabrano je novih 50 mladih ambasadora u Kruševcu, koji će tokom trajanja svog mandata od godinu dana proći neformalne edukacije i upoznati rad institucija kako bi na pravi način prezentovali i unapredili kulturni ambijent grada.

U ime Ambasadora osnovnih škola, značku je primila Milica Milanović, učenica Osnovne škole „Branko Radičević“, Za đake srednjih škola značku je primio učenik Gimnazije Luka Palalić, a Aleksandar Marinković je dobio značku kao predstavnik studentske populacije.

„Mladi ambasadoriu“, u saradnji sa drugim organizacijama civilnog društva i predstavnicima lokalne samouprave, sprovode aktivnosti koje podstiču jačanje kapaciteta mladih kroz akcije usmerene na međusektorsku saradnju kao i na lično usavršavanje svakog pojedinca sa idejom daljeg doprinosa razvoju lokalne zajednice.

Izvor: Blic.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply