Državni sekretar Ministarstva zdravlja posetio Kruševac

državni_sekretar_zdravlja_u_Kruševcu

U okviru današnje posete Kruševcu, državni sekretar dr Miloš Jeftović obišao je Zdravstveni centar, odnosno Ginekološko akušerski blok. „Prioritet Ministarstva zdravlja je unapređenje zdravstvenih usluga i bolja populaciona politika, ali i strateško edukovanje kadrova bez kojih ni najopremljenija bolnica ne može da funkcioniše“ – rekao je Jeftović.

 

državni_sekretar_zdravlja_u_Kruševcu

Ovo što smo zatekli ovde je zaista dobro, želim da ohrabrim rukovodstvo Zdravstvenog centra, lokalnu samoupravu na bližu saradnju i da sistem mora da funkcioniše nezavisno od pojedinca. Vlada Republike Srbije je posvećena rezultatima, a Ministarstvo zdravlja je posvećeno profesiji. Mi smo sa našim pacijentima prijatelji i postojimo zbog njih – istakao je državni sekretar.

Jeftović je dodao da će, u okviru centralizovane nabavke skupe opreme, Kruševac do kraja godine, najverovatnije dobiti skener, mada su Ministarstvu poznate potrebe i za novim rentgen aparatom kao i za rekonstrukcijom Dečijeg odeljenja. Prema njegovim rečima, sa 250 evra izdvajanja po glavi stanovnika za zdravstvo, Srbija je na poslednjem mestu u odnosu na države u okruženju.

Sa ličnom kartom Zdravstvenog centra, državnog sekretara upozano je direktor primarijus doktor Vojkan Kulić, koji je sa gradonačelnikom Bratislavom Gašićem potpisao Protokol o zaštiti beskućnika i intervencija u kriznim situacijama gde će biti uključeni i Getontološki i Centar za socijalni rad

Godišnje se uradi oko hiljadu operacija, od toga sto laparaskopskim putem i oko 1750 porođaja, što nas svrstava u red najznačajnih porodilišta u Srbiji

Gradonačelnik Gašić je ovom najavio donaciju Ginekološkom odeljenju od strane javnih preduzeća i izrazio očekivanje da će nastupajući deobni bilans u zdravstvu biti, pre svega, u korist građana Kruševca:

Bez pomoći države mi ne možemo da naš Zdravstveni centar podignemo na nivo koji očekujemo da naši građani imaju jer za Kruševac ništa nije dobro, ako nije najbolje – istakao je gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić.

Inače, državni sekretar je izrazio zadovoljstvo stanjem i izgledom Ginekološkog odeljenja koje ima 15 ginekologa i 6 neonatologa i u čije ime je domaćin bio načelnik doktor Blagoje Milovanović.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply