Drastično povećanje broja zaraženih Korona virusom poslednjih dana u Rasinskom okrugu, Infektivno odeljenje se bliži maksimalnoj popunjenosti

47 NOVOOBOLELIH OD KORONE: Katastrofalna situacija u Rasinskom okrugu

KRUŠEVAC – Prema najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje iz Kruševcu, u Rasinskom okrugu je nastupila prava katastrofalna situacija sa virusom Kovid 19. Za poslednja 24 sata registrovano je novih 47 bolesnika, zaraženih od korona virusa, a na Infektivnim odeljenju Opšte bolnice u Kruševcu smeštena su 52 bolesnika.

Za samo jedan dan u Kruševcu je virus potvrđen kod 19 osoba, u Aleksandrovcu je 15, u Trsteniku 1, po jedan zaraženi je u Varvarinu I Brusu, a u Ćićevcu nema novih slučajeva zaraze.

Od početka epidemije u Rasinskom okrugu virus Kovid 19 je evidentiran kod 1985 lica. Najviše ih je iz Kruševca -1.085, u Aleksandrovcu – 402, u Trsteniku 235, Brusu 120, Varvarinu 81 i u Ćićevcu 62 lica.

U Rasinskom okrugu ova planetarna pošast napadsa i najmlađe. Od septembra, kada je počela nova školska godina, registrovano je 16 učenika i šest profesora I to u Kruševcu – 6, a po 5 iz Aleksandrovca i Trstenika. Među obolelim nastavnicima, Troje obolelih nastavnika je iz Kruševca, dvoje iz Trstenika i jedan iz Aleksandrovca.

Od početka epidemije preminulo je 56 lica u Rasinkom okrugu, a izlečeno je 1.532.

Izvor: Kurir.rs/Ž. M.

Link: https://www.kurir.rs/vesti/srbija/3561433/katastrofalna-situacija-u-rasinskom-okrugunovih-47-bolesnika-od-korone-virusa

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply