Dragi Nestorović gradonačelnik Kruševca INTERVJU – Prioritet je zapošljavanje

Novi gradonačelnik Kruševca

Dragi Nestorović, iz redova naprednjaka, i zvanično novi gradonačelnik Kruševca

 Novi gradonačelnik Kruševca

Dragi Nestorović (SNS), dosadašnji direktor IMK „14. oktobar“ u restrukturiranju i zvanično je postao gradonačelnik Kruševca, nakon što su odbornici na 15. sednici Skupštine grada, usvojili ostavku novog ministra odbrane Bratislava Gašića.

I dok se Gašić oprostio od odbornika i saradnika ističući da je učinjeno mnogo na revitalizaciji grada, opozicija smatra da nije dobro što Nestorović nije izneo sopstvene planove i program. Novi gradonačenik napominje da će se truditi da Kruševac spremno dočeka novi pravni ambijent u drugoj polovini godine.

– Prioritet je ekonomija, rešavanje statusa preduzeća u restrukturiranju, a donećemo konkretne mere u nadležnosti lokalne samouprave – iznosi gradonačelnik Dragi Nestorović, dodajući da će se posebno raditi na privlačenju investitora. – Trudićemo se da zaštitimo bespomoćne i omogućimo mladima da se zaposle.

Opozicija poručuje Nestoroviću da mu neće dati 100 dana kako bi se pokazao na novom mestu.

– Nije dobro što nismo čuli neku vrstu ekspozea novog gradonačelnika, kako bismo videli koji je to plan za rešavanje katastrofalne situacije u gradu, jer je Kruševac komunalno posrnuo, privredno zapostavljen i sa stopom nezaposlenosti koja je vodeća u Srbiji – ističe Srđan Milivojević, odbornik DS u Skupštini grada.

– Novi gradonačelnik je izjavio da će nastaviti tamo gde je prethodnik stao, a od najava iz Gašićevog ekspozea nije urađeno skoro ništa.

U „Zajedno za Srbiju – Zajedno za Kruševac“ smatraju da vremena više nema i dodaju da Nestoroviću ne bi bili u koži.

– Gradonačelnik je bio šef odborničke grupe SNS, gradski većnici su isti, isti su i pomoćnici gradonačelnika, tako da nema razloga da mu se daje neko vreme za ocenu rada – navodi Miodrag Đidić iz ZZS.

Kako su „Novosti“ već pisale, novi zamenik gradonačelnika je Jelena Parulović, takođe iz redova naprednjaka, koja je na tom mestu nasledila socijalistu Sinišu Maksimovića, poslanika u novom sazivu republičkog parlamenta. Drugih promena, osim na čelu Komunalne policije, neće biti.

 

LIČNA KARTA

DRAGI Nestorović (57) je mašinski inženjer po struci, a u IMK „14. oktobar“, gde je bio generalni direktor godinu dana, radi od 1985. U Samostalnom sindikatu ovog preduzeća sa 1.500 radnika, nisu bili oduševljeni njegovim vođenjem fabrike, ističući da su plate ostale neredovne i da posla nije bilo. U zvaničnoj Nestorovićevoj biografiji stoji da se bavio naučnim radom, da govori tri jezika, kao i da je „komunikativan“ i „preduzimljiv“.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply