– Lična karta i ovo na meni što nosim, to je sve što sada imam – svedoči za “Novosti” Dragan Stefanović (53) iz Kaonika.

– Još ne mogu sebi da dođem, jer sam od rođenja u toj kući. Spremao sam tog dana čorbasti zeljanik na šporetu. Vatru sam zagasio i krenuo kod kumova. Možda jedan sat posle, zvao me komšija da se odmah vratim. Samo je rekao, “nešto ti gori”. Bez daha je Stefanović sa poznanicima doleteo do čakmare, ali se zbog dima i plamena dalje od kapije nije moglo. Vatrogasci su stigli i počeli da gase požar. Nesrećni čovek kaže da se dešavalo cele zime da i tri sata bude odustan i da se ništa ne dogodi. Sada pretpostavlja da je je vatra izbila iz odžaka i da se brzo proširila na ostatak kuće.

– Već dva dana sam kod prijatelja u njegovoj kući, ali uskoro ću otići jer stvarno ne mogu da budem na teretu – kaže nam Dragan, koji je živeo sam, a po struci je frizer.

– Najteže je da spavaš u tuđem, ali, opet, moram da se snađem dok ne nađemo neko rešenje. Od stare kuće nema ništa, to je bila čakmara.

Iz Udruženja “Marko Cara Milanović” iz Kaonika obezbedili su odeću i namirnice za praznike. Miroljub Milanović, predsednik ovog humanitarnog udruženja nam kaže da su u dogovorili da za početak podmiri i račune koje Dragan bude napravio u prodavnici. Očekuje se i neka pomoć gradskih službi.

Izvor: Novosti.rs