Dr Marina Kostić nova direktorka Doma zdravlja u Kruševcu!

Imenovana nova direktorka Doma zdravlja u Kruševcu – Odbornici Skupštine Kruševca su većinom glasova razrešili dužnosti dosadašnju direktorku Doma zdravlja dr Vesnu Stević Gajić i na mesto vršioca dužnosti direktora postavili dr Marinu Kostić.

Dr Marina Kostić

Foto: privatna arhiva / RAS Srbija Dr Marina Kostić

Dr Marina Kostić je u prethodnom periodu bila načelnica Službe za zdravstvenu zaštitu radnika u Domu zdravlja.

Dr Vesna Stević Gajić je razrešena dužnosti jer je pre nekoliko dana imenovana na mesto vd direktora Opšte bolnice Kruševac nakon što je ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar smenio dr Slobodanku Jotić sa ove funkcije.

– Komisija je u kruševačkoj Bolnici utvrdila da minimumi uslova nisu ispunjeni i da tu mora da dođe do smene – objasnio je ministar zdravlja, Zlatibor Lončar.

Ministar je objasnio da je komisija u Kruševcu kontrolisala vođenje medicinske dokumentacije, higijenu, organizaciju rada, fakturisanje i ostalo, te da je od strane svih članova komisije procenjeno da minimumi uslova nisu ispunjeni, nakon čega je i usledila smena direktorke Slobodanke Jotić.

Lončar je najavio da će Ministarstvo zdravlja „ispratiti situaciju“ u narednih tri do šest meseci u kruševačkoj Bolnici, te videti nakon tog perioda da li ide na bolje ili će „opet morati nešto da uradi“.

Izvor: Blic.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply