DR Bojan Pecić, dugogodišnji načelnik Pedijatrijske službe Doma zdravlja u Trsteniku i jedan od najuvaženijih lekara u ovom gradu, preminuo je sinoć u Kliničkom centru Kragajevac,

PREMINUO DOKTOR BOJAN PECIĆ: Ljudi ostavljaju stotine poruka saučešća – tuga do neba, napustio nas je najbolji

ПРЕМИНУО ДОКТОР БОЈАН ПЕЦИЋ: Људи остављају стотине порука саучешћа - туга до неба, напустио нас је најбољи

DR Bojan Pecić(62), dugogodišnji načelnik Pedijatrijske službe Doma zdravlja u Trsteniku i jedan od najuvaženijih lekara u ovom gradu, preminuo je sinoć u Kliničkom centru Kragajevac, saznaju „Novosti“.

Do juče je prema podacima Zavoda za javno zdravlje Kruševac, zabeleženo 67 smrtnih slučajeva u Rasinskom okrugu,koji se dovode u vezu sa KOVID infekcijom. Odlazak poznatog pedijatra, svedoče sagovornici „Novosti“, veliki je gubitak za ceo Trstenik.Dr Pecić je celu profesionalnu karijeru posvetio lečenju najmlađih Trsteničana. Rođen je u Vrnjačkoj Banji, osnovnu školu i Gimnaziju završio je u Trsteniku.Diplomu Medicinskog fakulteta u Kragujevcu stekao je 1984.godine, a već naredne, počeo da radi u Domu zdravlja „dr Sava Stanojević“. Specijalističke studije iz oblasti pedijatrije završio je 2003.godine. Sahrana dr Pecića biće sutra u 11 sati na Čairskom groblju.

Foto: S. Babović

– Bio je izuzetan stručnjak, čovek i kolega – kaže za „Novosti“ dr Žaklina Ristić, direktorka DZ u Trsteniku.

– 35 godina radio je u ovoj ustanovi, još samo par godina mu je ostalo od penzije. Ovo je težak trenutak za porodicu, prijatelje, sve koji su ga znali, ali i ceo Trstenik.

VANREDNA SITUACIJA VEĆ DVA MESECA

U Trsteniku je od 30.septembra na snazi odluka o uvođenju vanredne situacije.U KOVID ambulanti je tokom novembra zabeleženo oko 3.500 pregleda, a juče-210.Od početka epidemije, virus korona potrvđen je kod 849 lica.

Koliko za dr Pecićem žali grad najbolje svedoči na stotine poruka neverice na društvenim mrežama.

– Neće više biti takvih,kao što je naš dr Bojan, Dobri doktore, ljudino, veliki gubitak, Čovek i lekar za primer, Tuga do neba, napustio nas je najbolji – samo su neke od potresnih poruka Trsteničana.

Povodom smrti omiljenog lekara oglasila se i Milena Turk, predsednica opštine Trstenik.

Foto: S. Babović

– Danas je tužan dan za Trsteničane. Napustio nas je pedijatar, divan čovek i omiljeni lekar. Neka mu je većna slava i hvala! Najiskrenije saučešće porodici – napisala je na svom fejsbuk profilu Milena Turk.

Izvor: Novosti.rs

Link: https://www.novosti.rs/srbija/vesti/941557/preminuo-doktor-bojan-pecic-ljudi-ostavljaju-stotine-poruka-saucesca-tuga-neba-napustio-nas-najbolji

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply