Donete odluke o privatizaciji Branka Perišića i FAM-a

Privatizacija

Agencija za privatizaciju donela je, do sada, rešenje o načinu privatizacije za dva od ukupno devet kruševačkih preduzeća u restrukturiranju, za Fabriku maziva i to po modelu prodaje kapitala i za pekaru Branko Perišić putem prodaje imovine

Privatizacija

 

Prodaja kapitala, koju očekuju u FAM-u, podrazumeva privatizaciju 70 odsto društvenog kapitala s tim što se ugovorom preciziraju prava i obaveze većinskih vlasnika. Agencija za privatizaciju kontroliše sprovođenje kupoprodajnog ugovora odnosno štiti delatnost, kapital i prava zaposlenih u privatizovanom preduzeću.

 

Prodajom imovine kao modelom privatizacije predviđenim za pekaru Branko Perišić, štite se uglavnom prava poverilaca i ne garantuje nastavak delatnosti sem ukoliko se Programom prodaje, koji je zajednički dokument preduzeća koje se privatizuje i Agencije za privatizaciju, ne odluči drugačije.

Očekuje se da će Agencija za privatizaciju sa novim direktorom uskoro doneti rešenja o načinu privatizaciju i ostalih kruševačkih preduzeća u restrukturiranju. To su još – 14. oktobar, Trajal, Hemijska industrija ŽUPA, Savremeni dom, Fabrika jestivog ulja i konfekcija Zvezda.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply