Donacijom Opštoj bolnici Kruševac obezbeđen sistem za dovod kiseonika, remontuju se dva lifta nervnog bloka i renovira se Dnevna bolnica za onkološke pacijente

Bolji uslovi za pacijente u kruševačkoj bolnici

Foto: Fondacija Divac

U Opštoj bolnici Kruševac uveden je prekopotreban sistem za dovod kiseonika za 42 nova bolnička mesta što trenutno proširuje kapacitete ove bolnice u zbrinjavanju pacijenata obolelih od COVID-19. Uvođenje sistema izvedeno je zahvaljujući donaciji rođene Kruševljanke Anke Erne, saopšteno je iz Fondacije Ana i Vlade Divac.

U toku je i remont dva lifta nervnog bloka u Opštoj bolnici Kruševac. Vrednost ove donacije iznosi 2 miliona dinara.

U narednom periodu, predstoji rekonstrukcija Dnevne bolnice za onkološke pacijente u okviru ove bolnice u vrednosti od 15 miliona dinara.

Gospođa Anka Erne, koja živi u Sjedinjenim Američkim Državama, i koja preko Fondacije Divac već dugi niz godina pomaže građanima Srbije, donirala je ukupno 20 miliona dinara za Opštu bolnicu Kruševac.

Uz sistem za dovod kiseonika, Opšta bolnica u Kruševcu je snabdevena i pratećim medicinskim sredstvima neophodnim za zbrinjavanje pacijenata kojima je kiseonik neophodan te sada bolnica radi sa proširenim kapacitetom na zbrinjavanju pacinata obolelih od COVID-19.

„Mi znamo koliko je bitan kiseonik za obolele od COVID-19 i drago nam je da je zahvaljujući velikodušnoj donaciji pacijentima stigao ovaj sistem, a lekarima olakšan rad. Pacijenti sada neće morati da idu u Niš već će moći da dobiju terapiju i lečenje na vreme, ovde u Kruševcu. U narednom periodu, predstoji rekonstrukcija Dnevne bolnice za onkološke pacijente u okviru ove bolnice u vrednosti od 15 miliona dinara, takođe zahvaljujući našoj donatorki Anki Erne“, rekla je Ana Košel, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac.

Foto/Fondacija Divac

Pored renoviranja, za potrebe Dnevne bolnice biće kupljen i aparat za mešanje citostatika koji su ovim pacijentima redovna terapija.

Direktorka Opšte bolnice Kruševac, dr Vesna Stević Gajić se nadovezala rečima zahvalnosti: „U ime Opšte bolnice Kruševac, zahvaljujem se donatorki na vrednoj donaciji za uvođenje centralnog dovoda kiseonika za potrebe infektivnog odeljenja gde su smešteni pacijenti oboleli od COVID 19. Poslednjih godina imamo velika ulaganja Ministarstva zdravlja i Republike Srbije u Opštu bolnicu Kruševac i veliko ulaganje donatora. Zadovoljstvo je znati da naši sugrađani, ma gde na svetu bili, pamte svoje korene i svojom nesebičnom i bezuslovnom podrškom pomažu svom narodu. Neizmerno smo zahvalni gospođi Anki Erne i Fondaciji Divac što, i nakon uvođenja sistema za dovod kiseonika, nastavljamo uspešnu saradnju“.

Izvor: Nova.rs

Link: https://nova.rs/vesti/drustvo/bolji-uslovi-za-pacijente-u-krusevackoj-bolnici/

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply