Doktorka Hitne pomoći iz Kruševca pozitivna na Korona virus

DOKTORKA IZ KRUŠEVCA ZARAŽENA KORONA VIRUSOM! U toku rekonstrukcija kontakata – Radnici Javno komunalnog preduzeća krenuli sa dezinfekcijom

korona virus

korona virus, Foto: EPA

Među 18 potvrđenih slučajeva korona-virusa u Rasinskom okrugu je i doktorka Službe hitne medicinske pomoći u Kruševcu.

Radi se epidemiološka rekonstrukcija kontakata medicinske radnice kod koje je utvrđen KOVID-19 i preduzimaju sve potrebne mere, a radiće se i na dezinfekciji prostora ove zdravstvene službe pri Domu zdravlja.

Ovo je drugi potvrđen slučaj korona-virusa u zdravstvu Rasinskog okruga, a prethodno je KOVID-19 utvrđen kod lekara koji radi u privatnoj praksi u Varvarinu. Do sada je korona-virus u kruševačkom kraju uglavnom registrovan kod lica koja su na “frekventnim” radnim mestima (fabrika, preduzeće, šalter, ordinacija). Kako su upućeni na intenzivniju komunikaciju s ljudima, pred stručnim službama je izazov da dobiju što precizniju epidemiološku sliku i prirodno, spreče dalje širenje virusa.

korona virus

korona virus, Foto: EPA

U međuvremenu su radnici Javno komunalnog preduzeća krenuli sa dezinfekcijom više od 400 višespratnica na teritoriji grada,a redovno se dezinfikuju ulice u gradu i okolini. Opšta bolnica sa urgentnim prijemom dezinfikuju se tri puta dnevno,a radi se i na kontinuiranom čišćenju ambulanti i drugih ustanova od vitalnog značaja za grad.

Tačno 200 rezervoara postavljena na teritoriji Kruševca sa rastvorom natrijum hipohlorita se kontinuirano dopunjuje. Do povremenih nestašica na više lokacija dolazilo je usled toga što su Kruševljani uzimali ogromne količine rastvora,čija je potpuna nestašica objektivno isključena. Kruševac od pre nekoliko dana ima i svoj uređaj za proizvodnju dezinfekcionog sredstva za ruke i radne površine i sedmomesečne zalihe kuhinjske soli, koje se koriste u postupku dobijanja rastvora.

KRENULA ISPORUKA PAKETA ZA 31.200 PENZIONERA

Na adrese penzionera u okolini Kruševca krenuli su da pristižu paketi, uz podršku brojnih volontera angažovanih pri Štabu za vanredne situacije. Svako od 31200 sugrađana starijih od 65 godina trebalo bi da dobije paket sa brašnom, vodom, praškom, kvascem, zaštitnom maskom, medicinskim alkoholom,dezinfekcionim sredstvima i specijalnim izdanjem novina gde su objavljene informacije i kontakti institucija i zdravstvenih ustanova neophodnih u vanrednom stanju.

Izvor: Alo.rs.

Link: https://www.alo.rs/vesti/drustvo/u-toku-rekonstrukcija-kontakata/299689/vest

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply