Doktor Vladan Cvetanović, direktor kovid bolnice u Kruševcu: Ako se ovako nastavi, za par dana biće popunjen kapacitet od 500 bolesnika!

DRAMATIČNO UPOZORENJE I IZ KRUŠEVCA: „Bolnice su nam krcate, za dva dana i mi ćemo biti puni“

dr Vladan Cvetanović

Foto: PrintscreenYoutube/TV Zona plus

Može se očkivati da danas i sutra pacijenti iz Beograda i drugih mesta budu upućivani na lečenje u Kruševac

Doktor Vladan Cvetanović, direktor kovid bolnice u Kruševcu kaže da će i ova bolnica biti puna za dva do tri dana.

– Od 500 mesta, a koliko ih je ukupno u bolnici, imamo još 300-350 slobodnih mesta. Ali, i to će verovatno da se popuni u narednih dva do tri dana jer će sada pacijenti iz cele Srbije, pa i Beograda, da se smeštaju kod nas. Sistem je prenapregnut, na kraju smo bolničkih kapaciteta i zato molim ljude da se pridržavaju mera, nose maske, drže distancu jer bolnice su nam krcate – rekao je za Kurir dr Cevtanović.

Podsetimo, dr Goran Stevanović, direktor Direktor Infektivne klinike KCS izjavio je danas da je priliv pacijenata u bolnice veliki, i da će biti maksimalno angažovani i kapaciteti u kovid bolnici u Kruševcu, jer je Batajnica već dovoljno preopterećena i pri kraju je projektovanih kapaciteta.

– Može se očkivati da danas i sutra pacijenti iz Beograda i drugih mesta budu upućivani na lečenje u Kruševac – rekao je Stevanović nakon sastanka ministra zdravlja sa direktorima kovid bolnica.

Izvor: Srbijadanas.com

Link: https://www.srbijadanas.com/vesti/drustvo/krusevac-koronavirus-batajnica-kovid-bolnica-korona-virus-dr-vladan-cvetanovic-dr-goran-stavanovic-2021-03-08

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply