Doček Srpske nove godine na prepunom gradskom trgu u Kruševcu

trg1

Na prepunom glavnom gradskom trgu u Kruševcu, sinoć je, uz bogat muzičko scenski program i vatromet dočekana Nova 2013. godina po Julijanskom kalendaru.

trg1

Više hiljada Kruševljana na trgu Kosovskih junaka dočekalo pravoslavnu novu godinu. Na koncertu pod pokroviteljstvom grada Kruševca nastupili su estradni umetnici Milan Simić, Ana Bekuta i Aca Lukas. Nastupili su i trubači iz Leskovca a kruševljanima uz tradicionalni vatromet u ponoć čestitku je uputio glumac Milorad Mandić Manda.

Vojska kruševačkog Garnizona pripremila je tople napitke , za bezbednost građana i učesnika bila je zadužena Policijska uprava i Komunalna policija a radile su i sve nadležne službe.

Brojnu publiku, zabavljali su Milan Simić, Aca Lukas, Ana Bekuta i trubači iz Leskovca a Novu godinu čestitao je Milorad Mandić Manda. Pokrovitelj je bio grad Kruševac, a program je realizovan u saradnji sa Kulturnim centrom. Nadležne službe pobrinule su se da se slavlje završi bez incidenata.

Naši sugrađani bili su zadovoljni izborom izvođača za doček Srpske Nove godine, a u 2013. voleli bi da vide i druge zvezde narodne i pop muzike. Među brojnim posetiocima našli su se i gosti iz Bugarske. Pripadnici Vojske Srbije, Garnizona u Kruševcu, služili su kuvano vino, rakiju i čaj za posetioce. Pogledajte deo atmosfere iz ugla reportera RTK:

http://www.youtube.com/watch?v=pWSuIeikgBg

Posećenost u restoranima bila je nešto manja a i ovu Novu godinu brojni sugrađani, dočekali su u krugu porodice. I u svim gradovima Rasinskog okruga, Aleksandrovcu, Brusu, Trsteniku, Varvarinu i Ćićevcu doček Srpske Nove godine organizovan je na trgovima uz bogat program.

Izvor RTK

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply