Doček nove godine na Trgu uz Željka Samardžića i Hari Mara Hari

Na Trgu kosovskih junaka doček i po starom i po novom kalendaru. Opoziciji je slavlje neprimereno, a vlast kaže da sve plaćaju donatori

Uprkos ekonomskom posrnuću, u gradu na Rasini biće organizovani dočeci Nove godine i po starom i po novom kalendaru. Kako nam je potvrđeno u Gradskoj upravi, Kruševljane će 31. decembra zabavljati Hari Mata Hari, dok bi za Srpsku novu godinu trebalo da nastupa Željko Samardžić

– Obe proslave organizujemo uz pomoć donatora, a konačan spisak sponzora biće dostupan čim se zaokruži finansijska konstrukcija. U svakom slučaju, ni dinar neće biti izdvojen iz lokalnog budžeta – odgovorili su čelnici Kruševca na kritike opozicije, koja se ovde oglasila i povodom prvih, još nezvaničnih najava da će biti organizovanih slavlja na Trgu kosovskih junaka.

Opozicionari smatraju da proslave – sa dovođenjem megazvezda estrade – mogu da izazovu bes kod ljudi, čak iako je koncert poklon.

– U ovom trenutku nije primereno da bilo šta proslavljamo – smatra Miodrag Đidić, šef odborničke grupe „Zajedno za Srbiju“. – Primerenije bi bilo da, u trenutku kada je privreda na izdisaju i ne zna se šta će biti sa preduzećima u restrukturiranju, te donacije usmerimo na ugrožene kategorije naših sugrađana.

Podsetimo, polemike o opravdanosti proslava po julijanskom i gregorijanskom kalendaru u Kruševcu se vode gotovo svakog decembra, pa su lokalne vlasti ranijih godina pribegavale anketiranju posetilaca gradskog sajta. Čarapanima se, uz to – u istom „paketu“ – redovno nude bar dve zabave: jedna na Trgu, a druga po kuloarima, gde se živo prepričava koliko su koštale fešta i honorari za izabrane muzičare.

I Kruševljani su prethodne godine dočekivali u društvu Miroslava Ilića, Željka Joksimovića, Ace Lukasa, Ane Bekute, Ace Pejovića, Snežane Đurišić… Neretko, u gradu se „lome koplja“ i oko toga zašto centralno mesto na proslavama imaju izvođači narodne muzike, odnosno rokeri negoduju zbog toga što se ne nudi alternativa…

– Pokušali smo da kontaktiramo s Gradskom upravom, kako bi ponudili mogućnost da nastupaju i rok sastavi. Nameravali smo da se oko honorara, repertoara i izbora sastava dogovorimo sa nadležnima, ali nam je, umesto povratne informacije, stigla vest da su već postignuti dogovori u vezi s izvođačima – kaže Ivan Pelaić iz Udruženja rok muzičara Kruševca.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply