Dobitnici titule Vitez od Čarapanije – Ser Hardi za 2021. godinu biće kompozitor Zoran Simjanović i glumac Nenad Okanović

PRIZNANJA ZORANU SIMJANOVIĆU I NENADU OKANOVIĆU: Izabrani dobitnici Međunarodnog festivala “Zlatna kaciga” u Kruševcu

ПРИЗНАЊА ЗОРАНУ СИМЈАНОВИЋУ И НЕНАДУ ОКАНОВИЋУ: Изабрани добитници Међународног фестивала “Златна кацига” у Крушевцу

Foto: KCK

KOMPOZITOR Zoran Simjanović dobitnik je nagrade za životno delo,dok je glumac Nenad Okanović poneo titulu “Vitez od Čarapanije – Ser Hardi”.

Ovo je odlučio Savet Međunarodnog festivala humora i satire “Zlatna kaciga” u Kruševcu. Priznanja će laureatima biti dodeljena 1. aprila, na Dan šale, poslednjeg festivalskog dana,u skladu sa epidemiološkim okolnostima.Veliki umetnik Zoran Simjanović, profesor FDU, jedan je od najpoznatijih srpskih kompozitora muzike za film,TV serije i pozorište, potpisao je u bogatoj karijeri muziku za više od 60 igranih filmova, više od 50 igranih serija. Mnoga od njegovih autorskih dela postala su antologijske, poput muzike za “Grlom u jagode”, ”Nacionalna klasa”, “Sjećaš li se Doli Bel”, ”Balkan ekspres”, ”Tito i ja”, ”Bure baruta”. Na javnom servisu upravo se emituje TV serija “Tajna vinove loze”, za koju je Simjanović takođe komponovao muziku.

Popularni glumac Nenad Okanović, koji se proslavio ulogom u seriji Radoša Bajića “Selo gori, a baba se češlja”, poslednjih godina istakao se i ulogama u serijama “Zaspanka za vojnike”, “Državni službenik”,” Šifra Despot”, “Senke nad Balkanom”,kao i u više pozorišnih predstava, poput “Paklene pomorandže”, ”Jagode u supermarketu”, “Zločina i kazne”.

U završnici festivala “Zlatna kaciga”, koji organizuje Kulturni centar Kruševac, biće nagrađeni i dobitnici tradicionalnog konkurs za najuspešniju karikaturu, pisanu formu, aforizam u “seniorskoj” kategoriji, dok su se mladi autori do 18 godina nadmetali za najbolju karikaturu i strip, odnosno u pisanoj formi.

Izvor: Novosti.rs

Link: https://www.novosti.rs/kultura/vesti/971571/priznanja-zoranu-simjanovicu-nenadu-okanovicu-izabrani-dobitnici-medjunarodnog-festivala-zlatna-kaciga-krusevcu

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply