Dobitnici nagrada 21. konkursa Festivala Zlatna kaciga

Zlatna_kaciga

Imena laureata 21. konkursa Međunarodnog festivala humora i satire „Zlatna kaciga“ čija je tema bila „Pomračenje“, a za mlade do 18 godina „Tenis“, saopštena su na konferenciji za novinare. Prethodio je prijem u Gradskoj upravi, koji je zamenik gradonačelnika Siniša Maksimović priredio za predstavnike Kulturnog centra i članove žirija.

Zlatna_kaciga

Izražavajući zadovoljstvo zbog uspešne realizacije Međunarodnog festivala humora i satire „Zlatna kaciga“ i brojnih radova pristiglih iz celog sveta, zamenik gradonačelnika Siniša Maksimović, na prijemu u Gradskoj upravi, zahvalio se Kulturnom centru Kruševac i članovima žirija. Na konferenciji za novinare, PR KCK -a Jelena Đorđević iznela je podatak, da je na 21. konkurs za karikaturu i pisanu formu o temi „Pomračenje“ pristiglio dvostruko više radova u odnosu na prethodne, a reč je o 417 autora iz 40 zemalja. Direktor Kulturnog centra mr Miroslav Smiljković istakao je motiv i obavezu da Festival „Zlatna kaciga“ i dalje bude brend ove ustanove u kulturi i grada Kruševca.

Laureati 21. konkursa Međunarodnog festivala humora i satire „Zlatna kaciga“ su: Valentin Georgiev iz Bugarske za karikaturu, Stamenko Dumitrović iz Ćuprije za priču, Mihajlo Ćirković iz Kruševca za aforizam, Nikola Stojanović iz Jasike za pesmu, saopšteno je na konferenciji za novinare. Žirijem za karikaturu predsedavao je Goran Ćeličanin, a za pisanu formu Dragutin Karlo Minić. Na konkursu za mlade do 18 godina o temi „Tenis“, prvonagrađeni su: Dragan Stošković iz Beograda za karikaturu i strip i Nevena Todorović iz Kruševca za pisanu formu, a prema rečima predsednika žirija Nenada Blažića pristigli su radovi 387 autora. Organizator Međunarodnog festivala „Zlatna kaciga“ je Kulturni centar, a pokrovitelji grad Kruševac i Ministarstvo kulture.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply