Do posla u Kruševcu ISKLJUČIVO preko članstva u stranci na vlasti!

Svaki četvrti stanovnik Kruševca ima člansku kartu neke od političkih stranaka. Skoro polovina njih je u članstvu SNP, a većina se učlanjuje da bi rešila osnovna životna pitanja, pre svega zaposlenje.

Nenad Andrić SNS: Utrostručeno članstvo; Miodrag Đidić ZZS: Dovoljno 1.000 članova

– Bez partijske knjižice ovde nema života! Bio sam član Saveza komunista a posle SPS-a, JUL-a, pa DS, DSS, G17 plus. U SNS sam ušao nekoliko meseci nakon osnivanja. Nisam nešto posebno aktivan, ali se povremeno pojavim da me vide. Kada imaš člansku kartu i poznaješ ljude na vlasti, uvek možeš da završiš neki poslić za sebe ili decu – iskreno priča J.P.

– U porodici smo svi opozicija, ali je snaja otišla i učlanila se u SNS kako bi dobila posao u Zdravstvenom centru. Svi spiskovi za zapošljavanje idu preko naprednjaka. Rešila je važan problem, a na izborima sigurno neće glasati za njih – objašnjava sredovečna Kruševljanka.

 

Članstvo Srpske napredne stranke je od dolaska na vlast u Kruševcu skoro utrostručeno.

 

BROJ GRAĐANA U STRANKAMA

Stranka Broj članova
SNS 15.000
SPS 3.000
Jedinstvena Srbija 4.000
Demokratska stranka 2.500
SRS 1.700
DSS 1.000
Zajedno za Srbiju 500
SPO 500

* stranke koje učestvuju u lokalnoj vlasti

 

– SNS u Kruševcu sada ima 15.000 članova dok smo 2012. pre izbora, imali između 5.500 i 6.000 članova. Neki misle da je to hendikep, ali ja smatram da je prednost. Svako ko želi da doprinese stranci i njenom napretku je dobrodošao – kaže Nenad Andrić, predsednik kruševačkih naprednjaka.

Bivši poslanik Miodrag Đidić je aktivan u politici više od 25 godina i ima drugačije iskustvo kada se radi o masovnom učlanjavanju u stranke na vlasti.

– DS je svojevremeno imala to iskustvo sa masovnim učlanjavanjem. Sa 1.000 došlo se na 6.000 članova. To je promenilo krv Demokratske stranke jer je 5.000 ljudi došlo da reši svoje lične probleme. Sada se isto dešava sa Srpskom naprednom strankom – smatra Đidić.

Đidić je sada član „Zajedno za Srbiju“.
– Mi smo mala stranka i trenutno imamo između 400 i 500 članova. Ne treba nam masovna stranka već maksimalno 1.000 ljudi. Naši članovi su uglavnom zaposleni, situirani i ne bave se politikom da reše svoje osnovne probleme, da se zaposle ili nešto slično. – dodaje Đidić.

U DS kažu da su maksimalno imali 5.800 članova.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply