Divna Ljubojević koncert u Kruševcu, početak turneje!

Divna Ljubojević Kruševac

Divna Ljubojević na turneji po Srbiji – Pevačica duhovne muzike Divna Ljubojević i njen hor „Melodi“ koncertom 23. maja u Bioskopu „Kruševac“ započinju turneju „Svima i za sve“, koja 28. maja stiže do Narodnog pozorišta u Nišu i 29. maja do Knjaževsko-srpskog teatra u Kragujevcu, a do kraja godine obuhvatiće i druge veće gradove u Srbiji.

Divna Ljubojević Kruševac

Divna Ljubojević na turneji po Srbiji

Gostovanje u Kruševcu, Nišu i Kragujevcu biće posebno po tome što će Divna posle nastupa potpisivati kupljene ce-deove Antologije najlepše duhovne muzike pravoslavnog istoka, a za publiku će biti priređen i prigodni koktel.

„Repertoar bi trebalo da je stvar inspiracije publikom, atmosferom, prostorom u kome se peva. Pevala sam već u Kruševcu, Nišu i Kragujevcu protekle dve i po decenije, ali se radujem ponovnom susretu sa starom i novom publikom! Očekujem da se posle koncerata druženjem bolje upoznamo“, poručuje Divna.

Nakon što je nedavno ispunila beogradski Centar „Sava“  i Novosadsku sinagogu, Divna će turnejom „Svima i za sve“ u drugim renomiranim koncertnim dvoranama nastaviti da obeležava 25 godina rada svoga hora „Melodi“ i promoviše novi ce-de Antologija najlepše duhovne muzike pravoslavnog istoka.

Sa grupom prijatelja Divna je 1991. godine u Beogradu osnovala hor i studio za duhovnu muziku „Melodi“.

Od tada je sa svojim ansamblom održala brojne solističke koncerte i nastupala na renomiranim festivalima širom planete, objavivši 25 muzičkih izdanja u Srbiji i inostranstvu.

Divna u svetu uživa status jednog od najvećih misionara srpske, vizantijske i pravoslavne kulturne baštine, i vrhunskog interpretatora.

„Slavimo 25 godina poštovanja vere. Pojati – to je najduhovnija i najreligioznija stvar koja se može dogoditi. To što Divna radi prepoznaje se od Atlantika do Crnog mora, od Egeja do Baltika“, ističe novinar i publicista Petar Peca Popović.

 

Cena ulaznica za koncert

Ce-de Antologija najlepše duhovne muzike pravoslavnog istoka PGP-RTS objavio je početkom marta i predstavlja presek onoga što je Divna snimala u proteklih četvrt veka. U pitanju su 23 najlepša dela srpske, vizantijske i pravoslavne kulturne baštine. Antologija je njeno prvo izdanje za nacionalnu kuću PGP-RTS.

Ulaznica za kruševački koncert košta 800 dinara na blagajni Kulturnog centra i Bioskopa „Kruševac“.

Izvor: Rts.rs

Link: http://www.rts.rs/page/magazine/sr/story/431/muzika/2325699/divna-ljubojevic-na-turneji-po-srbiji-.html

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply