Ostavka – direktorka filijale RFZO za Rasinski okrug Gorana Tomanović Jović podnela je ostavku

Gorana Tomanović Jović se obraća štrajkačima preduzeća u restrukturiranju

Direktorka filijale RFZO za Rasinski okrug Gorana Tomanović Jović podnela je ostavku na to mesto nakon inicijative 55 radnika ove ustanove koji su zatražili njenu smenu.

 Gorana Tomanović Jović se obraća štrajkačima preduzeća u restrukturiranju

 

Iz filijale, gde radi 80 zaposlenih, prosleđene su prošle nedelje mnogobrojne žalbe na adresu direktora RFZO Momčila Babića, koji se, takođe, pre dva dana povukao sa funkcije.

 

Radnici kruševačke filijale u pismu na devet kucanih strana iznose zamerke na rad direktorke ocenjujući da od jula 2013, kada je imenovana, trpe torturu.

– Gotovo svakodnevno maltretira zaposlene, vrši pritisak na njih da “cinkare” druge zaposlene, bez povoda vređa i ponižava radnike pred drugim zaposlenima i osiguranicima – navodi se, između ostalog, u pismu.

Na dugačkom spisku žalbi je i rotacija tri radnice, premeštaj jedne zaposlene iz Varvarina u Kruševac, druge iz Kruševca u Ćićevac i treće iz Ćićevca u Varvarin. Dodaju da su otvarani istureni šalteri dok u filijali nema dovoljno izvršilaca, te da je direktora nezakonito koristila resurse stranke (SNS) čiji je funkcioner, u predizbornoj kampanji.

Direktorka Gorana Tomanović Jović odgovara, za “Novosti”, da su svi navodi radnika neosnovani i usmereni na progon nje i njene porodice. Negira optužbe, a navode u pismu kvalifikuje kao psihološko maltretiranje kojem je izložena od prvog dana dolaska u Filijalu.

 

PRETNjE U PISMU

NA adresu Filijale su, kažu, stigla tri pisma sa pretnjama smrću, a da je posle toga usledila i predstavka zaposlenih.

– Direktoru Fonda uputila sam ostavku da bih zaštitila sebe i svoju porodicu od ljudi koji ne žele i ne trpe red, rad i disciplinu – navodi se u odgovoru dostavljenom “Novostima”.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply