Direktorica Opšte bolnice suspendovala lekara koji je uzeo novac do okončanja postupka

Doktoru Gradimiru Radovanoviću (44) koji je uhapšen jer je od sina pacijentkinje tražio 150 evra, izrečena je suspenzija a slučaj će biti predat lekarskoj komori i Sudu časti.

Ne može lični čin pojedinca da naruši ugled bolnice: Slobodanka Jotić

– Osuđujemo postupak dr Radovanovića i izjavljujemo da je to lični čin pojedinca. Ne možemo da dozvolimo da se naruši ugled 209 lekara Opšte bolnice koji predano i vredno zbrinjavaju pacijente Rasinskog okruga. Kao direktor ustanove koja je proteklih godinu i po dana mnogo uradila na poboljšanju kvaliteta dijagnostike, lečenja i komfora naših pacijenata jasno odvajam kriminalnu radnju pojedinca od ustanove – kaže dr Slobodanka Jotić, direktorka Opšte bolnice u Kruševcu.

Doktorka Jotić dodaje da je Gradimiru Radovanoviću izrečena privremena suspenzija dok je pod istragom i u pritvoru, a njegov slučaj će biti predat Lekarskoj komori i Sudu časti koji će odlučiti o eventualnom oduzimanju lekarske licence.

Radovanović je od sina pacijentkinje koju je lečio, a koja boluje od kancera, tražio 150 evra kako bi je zadržao u bolnici. Sin je slučaj prijavio policiji i Višem tužilaštvu koji su obeležili novčanice.

Doktor Radovanović je uhapšen u kladionici, sa obeleženim novčanicama, a određen mu je pritvor do 30 dana.

 

Još tekstova o ovoj temi:

Da li je pacijent samovoljno častio lekara kruševačke Opšte bolnice?!

Uhapšen lekar Opšte bolnice u Kruševcu zbog uzimanja mita od 150 evra

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply