Direktori tvrde da nisu smenjeni, u gradskoj upravi trvde da je promena bilo

Direktori Ribarske banje i Zdravstvenog centra Kruševac Branislav Katančević i Vojkan Kulić tvrde da nisu smenjeni s mesta direktora tih zdravstvenih ustanova.

Da li je bilo smena u Kruševcu?

 

 

Na konferenciji za novinare ranije danas u gradskoj upravi Kruševca, gde su funkcioneri SNS-a, SPS-JS i DSS-a potpisali aneks ugovora o novoj koaliciji u tom gradu, novinarima je saopštena nezvanična informacija o njihovim smenama.

“Prema nezvaničnim informacijama, direktor Specijalne bolnice Ribarska banja dr Branislav Katančević je smenjen sa tog mesta, kao i direktor Zdravstvenog centra Kruševac dr Vojkan Kulić” , kazao je gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić odgovarajući na pitanje novinara da li su te informacije tačne.

Gašić je istakao da današnje potpisivanje aneksa o novoj koaliciji u kojoj više nema Pokreta za promene Branislava Katančevića, koji je nedavno pristupio DS-u u Kruševcu, nema veze s promenama direktora zdravstvenih centara, već da su to odluke Ministarstva zdravlja.

Novi direktor Zdravstvenog centra, kako je rečeno na konferenciji, trebalo bi da bude Slobodanka Jotić, a direktor Specijalne bolnice Ribarska banja Dušan Šokorac.

Međutim, Katančević je Tanjugu rekao da “nema dokument” o smeni s mesta direktora Ribarske banje i naglasio da bi bilo neverovatno da ga neko smenjuje imajući u vidu nagrade koje je dobio za uspešan rad.

“Ne može tek tako da se neko smenjuje jer postoji zakon koji to reguliše”, rekao je Katančević.

Katančević je demantovao i da je izašao iz vladajuće koalicije i rekao da nije bio obavešten o koalicionom sastanku, na kojem su danas ostale članice većine potpisale aneks koalicionog ugovora.

Zvanično obaveštenje o smeni takođe nije dobio ni aktuelni direktor Zdravstvenog centra Vojkan Kulić, koji je danas rekao novinarima da je izabran na konkursu 28. februara prošle godine i da bi mandat trebalo da mu traje četiri godine.

“Nisam smenjen”, rekao je Kulić i pojasnio da direktor može biti promenjen po više osnova – da podnese ostavku ili ukoliko napravi neko krivično delo, naglasivši da je ovde reč o neosnovanoj priči.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply