Direktor JKP Toplana Kruševac Dragan Azdejković, ostaje na mestu direktora, jer gradski rukovodioci ne planiraju sednicu Skupštine na kojoj bi usvojili njegovu ostavku!

DVA MESECA NAKON NAJAVLjENE OSTAVKE: Azdejković do kraja sezone u kruševačkoj toplani

Zbog stalnog pucanja i curenja starih kotlova na centralnom toplotnom izvoru zbog čega više od 5.000 korisnika redovno nije imalo i još uvek nema grejanje, on je ostavku i podneo

 Dragan Azdejković, direktor toplane u trenutku kada je najavio svoju ostavku Foto S.BABOVIĆ

Dragan Azdejković, direktor toplane u trenutku kada je najavio svoju ostavku Foto S.BABOVIĆ

DRAGAN Azdejković, direktor JKP Gradska toplana u Kruševcu podneo je ostavku krajem januara, ali se o njoj odbornici neće izjašnjavati sve dok se ne okonča grejna sezona, potvrđeno je u Skupštini grada. Zbog stalnog pucanja i curenja starih kotlova na centralnom toplotnom izvoru zbog čega više od 5.000 korisnika redovno nije imalo i još uvek nema grejanje, Azdejković je ostavku i podneo, ocenjujući je kao moralni čon.

Da je ostavka dostavljena, za “Novosti” je potvrdio Živojin Miloradović, predsednik Skupštine grada.

-Ostavka će biti razmatrana tek po završetku sezone, u skladu sa propisima, zakonom o javnim preduzećima i statutom grada,koji regulišu postupak i način odlučivanja kada je u pitanju ostavka direktora preduzeća-rekao je, između ostalog, odbornicima Živojin Miloradović, dodajući da je koalicija na vlasti nasledila toplanu sa oko osam miliona evra dubioze.

Direktor toplane u ostavci poručio je opoziciji da su preduzeće ostavili na kolenima, sa 900 kubika vode gubitka.

Zime 2011/2012.godine trećina grada nije imala grejanje, na minus 22, naveo je Dragan Azjdeković na poslednjoj sednici.

Mnogo je lako kada je neko u problemu da stičete političke poene, ali to po meni nije dobro za ovaj grad.

Do sada su tačno 10 puta učesnici protesta koji se održava svakog petka u Kruševcu, zatražili ostavku deirketora toplane, ali i ostavke Nadzorni odbor tog preduzeća, kao i da se tri računa za grejanje smanje za 50 posto. Na jednom od skupova potpisivala se i peticija za smenu direktora, a tražilo proceuiranje odgovornih za situaciju u toplani.

Želeli smo da pitamo odbornike šta je bilo sa moralnom ostavkom, koju je direktor najavio pre skoro dva meseca,na šta su nam oni odgovorili da ne znaju i da nije uvršteno u dnevni red, navodi za “Novosti” Ivan Mandić, lider Levice u Kruševcu, napominjući da se vlast oglušuje i na zahteve da se prepolove računi za grejanje, iako su građani plaćali – vazduh.

REMONT

OSIM ostavke, i remont dva stara kotla na ugalj sačekaće kraj grejne sezone i to će sa 120 miliona dinara finansirati država. Iz gradskog budžeta trebalo bi da bude izdvojeno 18 miliona dinara u remont dva, do sada neupotrebljavana kotla na gas.

Novosti.rs

Link: http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:785634-DVA-MESECA-NAKON-NAJAVLjENE-OSTAVKE-Azdejkovic-do-kraja-sezone-u-krusevackoj-toplani

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Direktor JKP Toplana Kruševac Dragan Azdejković, ostaje na mestu direktora, jer gradski rukovodioci ne planiraju sednicu Skupštine na kojoj bi usvojili njegovu ostavku!”

  1. Dusan kaže:

    Teška lopovčina! Spominje bivšu vlast a zaboravlja da je i sam bio deo nje, šta više gradonačelnik. Jedna vrlo korumpirana osoba bez imalo moralnih načela u sebi!

Leave a Reply