Direktor 14. Oktobra – Dogovor, a ne konfrotacije vode konsolidaciji poslovanja

Mića_Rajić

Poslovna aktivnost Industrije 14. oktobar je u uzlaznoj putanji i ne postoje objektivni razlozi za sukobe na relaciji sindikati- poslovodstvo izjavio je za Radio televiziju Kruševac generalni direktor ovog kruševačkog preduzeća Mića Rajić.

Mića_Rajić

U poslednjem kvartalu prošle godine, ostvarena je realizacija od preko 200 miliona dinara čime su obezbeđena realna sredstva za zarade u naredna dva meseca iz sopstvenih izvora s tim što je privremeni zastoj u isplati posledica opšte nelikvidnosti, ističe Rajić.

Martovska plata kasnije 20-tak dana , drugi deo isplatićemo danas i mislim da to ne sme biti razloga za dizanje tenzije u preduzeću ukoliko nam je svima cilj konsolidacija poslovanja -kaže Rajić

Trend povećanja obima poslovanja održan je i u ovoj godini, ugovoreni poslovi za oko 250 miliona dinara, što je nagoveštaj, smatra poslovodstvo, povratka na domaće i inostrano tržište. Proizvodnja u 14. oktobru ne bi bila pokrenuta bez kreditne podrške Vlade Srbije i zato je u ovom trenutku neophodna saradnja i jedinstvo poslovodnih, upravljačkih i sindikalnih struktura kako bi se obezbedila podrška i opravdalo poverenje republičkih i gradskih institucija, ističe generalni direktor Mića Rajić.

– Podsetimo juče se saopštenjem obratio Sindikat “ Nezavisnost“ Industrije “ 14. oktobar“ u kome je iskazao nepoverenje sadašnjem generalnom direktoru Mići Rajiću zbog, poslovnog neuspeha i ugrožavanja socijalno materijalnog položaja zaposlenih u ovom kruševačkom preduzeću. U periodu septembar – decembar prošle godine evidentiran je podbačaj realizacije od oko 40 odsto u odnosu na plan, odnosno čak 49 odsto od sopstvene planirane realizacije. Što se tiče isplata zarada zaposlenima ni tu nije otpoštovan potpisani sporazum, stoji u saopštenju, jer umesto 154, za plate su utrošena 132 miliona dinara. Radnicima 14.OKTOBRA nije isplaćen drugi deo martovske plate za 2012. godinu uprkos tome što je Vlada Srbije, kroz kreditnu podršku i subvencije odobrila ovom kruševačkom kolektivu 150 miliona dinara ili 18 miliona više od obećanih.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply