Direkcije za urbanizam Kruševac ima ogromne planove

direkcija

Jedan od najvažnijih nosilaca planiranih investicija grada Kruševca, u okviru nedavno usvojenog Programa razvoja, je Direkcija za urbanizam i izgradnju.

direkcija

Pored planiranih sredstava od milijardu i 14 miliona dinara za zatečene i planirane investicije, u ovom javnom preduzeću računaju i na vanredne, odnosno dodatne prihode od oko milijardu dinara. Plan je ambiciozan, kažu u Direkciji i radiće se na brojnim lokacijama u svim oblastima infrastrukture. Prema rečima direktora Radmila Nikolića posebna pažnja biće posvećena pripremi projektno-tehničke dokumentacije, ali i investicijama sa delimičnim učešćem trećih lica, a od važnijih koje će se realizovati sredstvima Republike su: Bruski put sa 4 trake, više lokalnih i početak radova na autoputu Pojate – Preljina od Jasičkog kružnog toka prema Pojatu dužine 11 ipo kilometara. Što se tiče izgradnje autoputa, prvi radovi bi trebalo bi da startuju od 1. maja ove godine.

– JP Direkcija za urbanizam je već poslala deo raspoloživih građevinskih kapaciteta Ministarstvu za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu. Taj spisak biće proširen sa drugim firmama sa teritorije grada – kaže Radmilo Nikolić, direktor Direkcije.  Nikolić smatra da Kruševac ima građevinsku mehanizaciju za ove zahtevne radove. Poznati kruševački neimari očekuju da se pokrene građevinska industrija.

– Od Jasičke petlje do Pojata, Moravski koridor kroz teritoriju grada prolazi u dužini od 11,5 kilometara. Širina gradilišta je od 70 do 100 metara. Teren je specifičan i zahteva mnogo posla – kaže Radmilo Nikolić, direktor Direkcije.  – Ovaj posao može da se obavi jedino udruživanjem operative – ističe Nikolić.

Izgradnja koridora je šansa i za privlačenje budućih investicija, ali i za građevinske firme u krizi, a razvojna je šansa i za preduzeća u restrukturiranju, koja su opredeljena ka mašinskoj industriji i mogu da se bave servisiranjem mašina na gradilištu.

Izvor: RTK

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply