DETALJI TRAGEDIJE U NIŠU: Sahranjena trudnica koja je UMRLA ZBOG SEPSE, kontrola u Opštoj bolnici Kruševac

DETALJI TRAGEDIJE U NIŠU: Sahranjena trudnica koja je UMRLA ZBOG SEPSE, kontrola u Opštoj bolnici Kruševac

trudnica foto Instagram Foto: Instagram / Instagram

Slučaj trudnice Tamare M. (23), koja je preminula 1. avgusta u Kliničkom centru Niš, podigao je Kruševac na noge. Mlada Kruševljanka izgubila je tešku bitku za život u sedmom mesecu trudnoće, a spasa, nažalost, nije bilo ni za njenu bebu.

Kako pišu „Večernje novosti“, nadležni će u Opštoj bolnici Kruševac početi da utvrđuju sve okolnosti koje su prethodile tragediji, a u KC Niš rekli su za ovaj list da je pacijentkinja primljena pre 10 dana u stanju već razvijene sepse. Samo je u jednom trenutku došlo do poboljšanja opšteg zdravstvenog stanja, ali je, uprkos svim preduzetim merama, trudnica preminula u četvrtak, u 16.35. Nešto ranije urađen je abortus, budući da je konstatovano da nema srčane radnje ploda, pa su lekari pokušali da spasu majku, piše beogradski dnevnik.

Sve što se dešavalo pre 23. jula, kada je Tamara M. primljena u KC Niš, detalji prethodnog lečenja i praćenja celog slučaja u Opštoj bolnici u Kruševcu, biće poznati posle kontrole.

– U vezi sa lečenjem pacijentkinje Tamare M., naložila sam unutrašnju proveru kvaliteta stručnog rada, a obaveštena je i inspekcija Ministarstva zdravlja – rekla je dr Vesna Stević Gajić, direktorka Opšte bolnice u Kruševcu, za „Novosti“.

Tamarina porodica, rodbina i prijatelji ne mogu da veruju šta ih je zadesilo. Pre mesec i po dana Tamara je ostala bez majke, koja je, prema saznanjima, preminula od posledica šloga i otkazivanja rada srca.

– To je jedna divna porodica, vrlo vezana, a majka je bila baš privržena ćerci, toliko se radovala njenoj sreći sa dobrim momkom, trudnoći i rađanju unučeta, ali, nažalost, nije to doživela, a sada nema ni ćerke ni deteta. Inače su obe bile vesee prirode. Svi su teško podneli smrt majke, koja je sama nakon smrti supruga podizala dvoje dece, ćerku i sina, a tek ovo niko ne zna kako će bliski pregurati – pričaju, za „Novosti“, prijatelji porodice.

Pokojna trudnica je bila student. Prema saznanjima, poreklom su iz Gnjilana, odakle su došli 1999. godine, a otac je bio pripadnik vatrogasno-spasilačke jedinice. Preminuo je 2005. godine.

Tamara je sahranjena na Kruševačkom groblju.

Porodica

Na Fejsbuk i Instagram profilu preminule Tamare brojne su zajedničke fotografije njene porodice, a Tamara je često objavljivala i fotografije iz detinjstva, gde je kao devojčica na slici pored rano preminulog oca i one gde je zajedno sa bratom i roditeljima. Među novijim objavama su fotografije nje i majke, kojoj je porodica davala parastos pre samo nedelju dana.

Blic.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply