Detalji o ubistvu radnika JKP Kruševac, koga je ubio vozač narkoman!

Budimir Stanojević / Porodična kuća Stanojevića

DETALjI TRAGEDIJE U KRUŠEVCU Budimir nije imao šanse, priklješten od siline sudara ostao bez noge! Radnik Javnog komunalnog preduzeća Kruševac Budimir Stanojević izgubio je život kada je na njega, dok je čistio, naleteo “smart” za čijim je volanom bio S.Đ. (28)

 Budimir Stanojević /  Porodična kuća Stanojevića

 

KRUŠEVAC – Budimir Stanojević(48), radnik Javnog komunalnog preduzeća Kruševac izgubio je život ni kriv ni dužan, na radnom mestu, saznaju “Novosti” detalje tragedije koja se dogodila u sredu oko 0,45. Nesrećni čovek je sa kolegama, uredno poštovao raspored čišćenja i pražnjenja kontejnera,a na kobnom mestu, na Bulevaru Nikole Pašića, našli su se u predviđeno vreme.

 

Kada su ispraznili sadržaj kontejnera, Stanojević je u skladu sa praksom, pokupio ostatke smeća i okačio lopatu u kamion. Čak i kolege nisu shvatile odmah šta se dogodilo.

– Samo su čuli udarac – kaže za “Novosti” Boban Kostić, direktor JKP Kruševac, koji je u gluvo doba noći došao na mesto nesreće čim mu je javljena strašna vest. – Naš radnik je bio priklješten između “smarta” koji je naleteo na njega i “autosmećara”. Brzo su stigli i pripadnici hitne pomoći i Vatrogasno-spasilačke službe.

Vatrogasci su isekli deo automobila, ali pomoći Stanojeviću nije bilo. Povrede su bile toliko velike, da je ostao bez desne noge. Potreseni službenici su mogli samo da je polože i prekriju zajedno sa telom, koje već nije davalo znake života.

Pripadnici MUP su, po odobrenju Osnovnog javnog tužilaštva u Kruševcu, odredili zadržavanje do 48 sati S.Đ. (28) iz Kruševca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

-On se tereti da je upravljajući automobilom, udario radnika JKP koji je sakupljao smeće, a zatim u teretno radno vozilo koje je bilo zaustavljeno zbog utovara smeća – potvrđeno je u policiji, gde su saopštili da je od zadobijenih povreda „48-godišnji radnik JKP preminuo je na licu mesta, dok su S.Đ. i 26-godišnji suvozač iz automobila povređeni“.- Uviđaj posle nesreće su obavili osnovni javni tužilac i saobraćajna policija. S.Đ. Će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Budimir Stanojević je za sobom ostavio suprugu i troje dece. Srećan porodični život, Stanojevići su vodili u selu Trmčare. Nedavno su sina, uspešnog sportistu poslali na takmičenje u Nemačku.

– Bio je izvanredan radnik, vredan, bez greške u komunalnom preduzeću radio je celih 20 godina, a inače je izbeglica iz Hrvatske – kaže nam Kostić. – Pomoći ćemo na sve načine porodici. Snosićemo troškove sahrane, a koliko nam to zakonske mogućnosti dozvoljavaju naći ćemo se Stanojevićima u svemu što ima treba.

 

NEMA TRAGOVA KOČENjA?

SVI radnici JKP Kruševac su na mestu nesreće bili u opremi kako nalažu i Zakon o kokomunalnoj delatonosti i Zakon o bezbednosti na radu. I pokojni Budimir Stanojević je nosio fluorescentni prsluk preko jakne. To, na žalost, nije bilo dovoljno. Jer, na mestu nesreće, prema nezvaničnim saznanjima “Novosti”, nisu primećeni tragovi kočenja, a vozač je bio pod dejstvom narkotika.

Novosti.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply