Demanti Henkela na tekst „U Henkelu radnici stoje na pola metra jedan od drugog“

Henkel Srbija, kao jedna od vodećih svetskih kompanija, veoma ozbiljno pristupa poštovanju svih procedura, kao i apsolutnoj bezbednosti svojih zaposlenih, naročito u ovim teškim trenucima, navodi se u demantiju Henkela na tekst „U Henkelu radnici stoje na metar“, koji je juče objavljen u listu Danas.rs

Demanti Henkela na tekst "U Henkelu radnici stoje na metar" 1Foto: Mohammad Danish

Kako navode u demantiju, Henkel u potpunosti poštuje i sprovodi sve procedure propisane od strane Svetske zdravstvene organizacije, kriznog štaba za suzbijanje novog korona virusa i nadležnih organa.

„S tim u vezi svi zaposleni u Kruševcu dobili su maske istog trenutka kada su postale dostupne na tržištu i pre potvrde o potvrđenim slučajevima korona virusa. Slika koja prati tekst je lažna i prikazuje proizvodni pogon fabrike koji nije u funkciji već nekoliko godina. Sve samohrane majke dobijaju naknadu u visini od 100 odsto plate“, ističe se u demantiju.

U fabrici u Kruševcu, kako navode, do sada je implementirano, više od 100 akcija, a neke od njih uključuju: svakodnevnu profesionalnu dezinfekciju kompletne fabrike i svih proizvodnih pogona, potpunu zaštitu za sve zaposlene u vidu maski i rukavica, dupliran broj autobusa za prevoz zaposlenih u cilju smanjenja gužvi, primenjivanje svih mera zaštite u kantini koje podrazumevaju odvojene stolice, pregrade, smanjen broj ljudi, kao i rad od kuće, za sve zaposlene koji su u mogućnosti da na taj način obavljaju svoj posao.

Kompanija Henkel nije dobila nijedan upit pre objavljivanja teksta, a na koji bi apsolutno odgovorila, sa željom da javnost bude obaveštena o svim informacijama od značaja za javno zdravlje. Kompanija Henkel posluje u Srbiji više od 18 godina i od svog dolaska na srpsko tržište bila je odgovoran član zajednice u kojoj posluje, sa brigom o zaposlenima i kontinuitetu poslovanja kao vodećim prioritetima.

Za kraj, od vaše redakcije u ovom trenutku zahtevamo izvinjenje povodom spornog teksta i očekujemo da stav naše kompanije bude u celosti objavljen u dnevnom listu, na svim društvenim mrežama, na kojima je isti bio objavljen, kao i da članak pre objave ovog demantija bude momentalno uklonjen sa svih društvenih mreža.“

Izvor: Danas.rs

Link: https://www.danas.rs/ekonomija/demanti-henkela-na-tekst-u-henkelu-radnici-stoje-na-metar/

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Demanti Henkela na tekst „U Henkelu radnici stoje na pola metra jedan od drugog“”

  1. Vlajko kaže:

    Hahaha od 10 obolelih na teritoriji grada troje iz Henkela
    Nema mesta panici

  2. Otac Makarije kaže:

    Dani pred nama ce pokazati koliko ima istine u onome sto menadzment Henkel-a navodi, jer u pogonima fabrike svakog dana ima sve manje radnika zbog bolovanja. Zalosno je sto niko od drzavnih organa nije reagovao i zastitio radnike od neodgovornog poslodavca!
    Neka nam je Bog u pomoći!!

Leave a Reply