Definitivna propast – Kruševac po stopi nezaposlenosti među pet najlošijih gradova, političari i dalje obećavaju i lažu!

Prema prosečnoj zaradi Kruševac je na 83. mestu u Srbiji, a po stopi nezaposlenosti među pet najlošijih gradova. Međutim, lokalne političare ne napušta optimizam. Kako su radili prethodni DS, SPS, JS – obećavali i lagali narod, tako rade i sadašnji SNS, SPS, DSS, JS – obećavaju i takođe lažu! Bitno je da ih ima na svakoj proslavi, u kafani, na ručkovima, a koga još od političara briga za narod?!

Kruševljanima se u 2015. obećavaju brojne investicije i zapošljavanje iako nisu ispunili nijedno od sličnih obećanja iz prethodnih godina. U poslednje dve godine obećano je da će turska kompanija za proizvodnju čarapa „UA Aribolt“ otvoriti 100 radnih mesta, da će investitori iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u „Župi“ početi proizvodnju stočne hrane, da će kubanska firma „Labiofarm“ započeti proizvodnju homeopatskih lekova. Nijedno od tih obećanja nije ni blizu realizacije.

– Kao najznačajniju investiciju u ovoj godini izdvojio bih izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa „Aerodrom“, sa 8.000 stanova. Imamo više zainteresovanih stranih investitora. Jedan od njih je „Lidl“, ali zbog osporavanja Aerokluba čekamo odluku Apelacionog suda – kaže gradonačelnik Dragi Nestorović.

Predstavnici „Lidla“ su u junu 2014. boravili u Kruševcu, ali mnogi smatraju da je ta investicija na dugačkom štapu, baš kao i dolazak američke kompanije „Delfi“.

– Nadamo se ulaganju velike kompanije za proizvodnju kablova „Delfi“. Reč je o 3.000 radnih mesta. Izaći ćemo u susret investitoru što se tiče lokacije i infrastrukture. Očekujemo barem pismo o namerama – dodaje Nestorović.
Nadaju se i prodaji sedam preduzeća u restrukturiranju, kao i početku radova na Moravskom koridoru. Opozicija smatra da su najave novih investicija „još jedan krug obećanja“.

Greh je obmanjivati građane nerealnim obećanjima. Pa „Aerodrom“ se ne nalazi ni u programu razvoja grada za 2015. godinu! Za Direkciju za izgradnju je predviđeno samo 122 miliona dinara u budžetu. Od kojih para da pripreme lokacije za investitore – pita se Desimir Pavlović, odbornik DS i bivši gradonačelnik.

 

 

Ima posla, ali u Rusiji direktor NSZ šalje ljude iz Kruševca u Rusiju da rade

U gradu se nadaju da bi brojku od 15.406 nezaposlenih mogli smanjiti i slanjem određenog broja građana u Rusiju, u Lipovskaju oblast.
– Imaju 12.000 slobodnih radnih mesta. Traže medicinske radnike, metalce, vaspitače, zavarivače i druge struke. Čekamo konkretnu informaciju koliko im treba radnika i koja zanimanja – priča Predrag Marković, direktor filijale NSZ.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply