Da li je sudija kruševačkog suda Nebojša Bekrić primio mito da bi požurio rešavanje spora?!

Vlasnik preduzeća “Vlasinac Igda” Miomir Božilović na neobičan način optužio je sudiju Nebojšu Bekrića da je pokušao da ga “reketira”.

Očistio sam mu dvorište jer je obećao da će ubrzati proces: Miomir Božilović

Božilović je delio flajere ispred zgrade suda i lepio plakate po banderama u kojima tvrdi da mu je Bekrić tražio da plati kamen koji je izvezao nakon besplatnog čišćenja sudijinog dvorišta!

Septembra 2013. godine Božilović je ušao u sudski spor sa sainvestitorima zgrade u Vidovdanskoj ulici u Kruševcu, a predmet je poveren sudiji Nebojši Bekriću.

– Početkom ove godine, preko zajedničkog prijatelja, sudija Bekrić me je pozvao da mu očistim dvorište u Staroj čaršiji od šuta, korova, blata i kamenja. Moji radnici su za dva dana rada izvezli pet kamiona otpada i kamenja. Nijednom mi nije ponudio nadoknadu iako se cena kreće od 150 do 200 evra po kamionu.

Iskreno, ne bih mu ni naplatio da je ponudio. Kada su radnici završili posao rekao je da je zadovoljan ali me je pitao; “Božilka, a da platiš kamenje koje si izvezao?To kamenje košta ako hoćeš da ti završim spor!” Bio sam šokiran! Dao sam mu 150-200 evra i pobegao iz dvorišta – priča Božilović.

O svemu je, kaže, odmah obavestio svog advokata.

U februaru i martu ove godine održano je još nekoliko ročišta a onda se, 12. marta, sudija Bekrić oglasio nenadležnim u predmetu jer je vrednost spornih stanova iznad 100.000 evra.

– Nije sporno šest stanova, kao što Bekrić tvrdi, već 28,9 kvadrata čija je tržišna vrednost oko 18.000 evra. Kako je moguće da se sudija oglasi nenadležnim nakon osam meseci suđenja tokom kojih je podneto više od 50 prigovora i podnesaka? Zašto su mi naplatili 5.000 evra za sudske takse ako su nenadležni? Kako je sudija mogao da dozvoli da se četiri stana izuzmu iz spora, a dva zadrže kao zalog ako nije nadležan? Viši sud je vratio slučaj Osnovnom sudu dva puta u poslednja dva meseca. Jedino što želim je da se spor što pre okonča jer mi je zarobljeno 200.000 evra. Moraću da otpustim radnike jer ne mogu da radim zbog ovog spora – žali se Božilović.

Kaže da je sudiji očistio dvorište “jer mu je obećao da će spor okončati za mesec dana”.

Božilović je protiv sudije podneo krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu kao i Visokom savetu sudstva pred kojim bi danas trebalo da se pojavi zbog davanja izjave.

Sudija Nebojša Bekrić nam je objasnio da nije u mogućnosti da daje izjave i uputio nas na predsednika i portparola Osnovnog suda u Kruševcu.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply