Da li je profesorka iz Trstenika dobila otkaz da bi se zaposlila supruga načelnika školske uprave Kruševac?

Ljubica Lazarević

OPTUŽBE ZA NEPOTIZAM U TRSTENIKU Profesorka: Dali su mi otkaz da bi načelnik zaposlio svoju ženu – Profesorka Ljubica Lazarević iz Trstenika tvrdi da je ostala bez posla kako bi se oslobodilo mesto za suprugu načelnika Školske uprave.

Ljubica Lazarević

Foto: Privatna arhiva Ljubica Lazarević

– Radila sam u Gimnaziji “Vuk Karadžić” u Trsteniku. U rešenju o prestanku mog radnog odnosa navedeno je da se preuzima zaposlena Jelena Ranđelović iz OŠ “Dositej Obradović” iz Kruševca, iako nije bila na listi za preuzimanje. Iza toga stoji interes načelnika Zorana Askovića, koji je morao da nađe mesto za suprugu kad joj je isteklo porodiljsko bolovanje, a radni odnos je zasnovala kada je moj prekinut. Premeštanjem Jelene Ranđelović iz Kruševca u Gimnaziju „Vuk Karadžić“ u Trsteniku, Zoran Asković je stvorio radno mesto za suprugu – tvrdi ona.

 

Direktor: Načelnik je tražio da sve završimo odmah.

Ljubica kaže i da se žalila Prosvetnoj inspekciji, ali bez uspeha, dok Zoran Asković tvrdi da je sve urađeno po propisu.

– Jelena Ranđelović je 2. marta predala zahtev za preuzimanje, a 10. marta dobila odgovor iz Gimnazije “Vuk Karadžić” da se započne postupak preuzimanja. Ljubica Lazarević ne bi ni dobila posao da nas je direktor na vreme obavestio da ima 55 odsto slobodnog fonda časova – tvrdi Asković.

On ne negira da je upražnjeni fond časova u Kruševcu dobila njegova supruga Ljiljana.

– Radila je na zameni u Tehničkoj školi, a onda otišla na porodiljsko koje je isteklo 24. marta. Dobila je fond časova preostao od Jelene Ranđelović i ima rešenje o privremenoj raspodeli ili do konkursa. Pa, da li treba da ostane bez posla samo zato jer je moja supruga – pita se Asković.

Sve je po zakonu: Zoran Asković, načelnik školske uprave Kruševac

Foto: RAS Srbija Sve je po zakonu: Zoran Asković, načelnik školske uprave Kruševac

Miroslav Stojančev, direktor Gimnazije, tvrdi da je sve urađeno po zakonu, ali da je postupak bio malo čudan. Kaže da je hteo da sačeka kraj školske godine, ali je načelnik Asković insistirao da se to uradi odmah.

On dodaje i da je Jelena Ranđelović, koja nije bila na listi za preuzimanje, takođe htela da završi školsku godinu u Kruševcu, ali da je načelnik kazao „mora sada“.

Izvor: Blic.rs

Link: http://www.blic.rs/vesti/srbija/optuzbe-za-nepotizam-u-trsteniku-profesorka-dali-su-mi-otkaz-da-bi-nacelnik-zaposlio/yryt45h

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply