Da li je pacijent samovoljno častio lekara kruševačke Opšte bolnice?!

lekari, doktori, mito, korupcija, foto shutter

Gradimir R. od sina obolele starice tražio novac da bi nastavio s lečenjem, po izjavi svedoka. Lekar se brani da mu je sin pacijentkinje samovoljno dao novac kako bi njegova majka imala bolji tretman u bolnici!

lekari, doktori, mito, korupcija, foto shutter

Gradimir R. (40), lekar Opšte bolnice u Kruševcu, uhapšen je zbog sumnje da je primio mito, saopštila je policija. Kako saznajemo, Gradimir je od sina starice obolele od karcinoma iz okoline Kruševca tražio 150 evra da bi nastavila s lečenjem u bolnici.

– Nesrećna žena boluje od karcinoma u poodmakloj fazi, pa je lekar predlagao da je puste kući jer joj navodno nema spasa. Bila je to, međutim, igra lekara da brže i lakše izmami novac od sina pacijentkinje, koji je bio spreman da plati samo da se majci produži život lečenjem u bolnici. Posle nekoliko nagoveštaja lekara da dalji boravak obolele mnogo košta, sin je spremio 150 evra. On je o zahtevu lekara prethodno obavestio policiju, pa su novčanice obeležene – kaže naš sagovornik blizak istrazi.

U trenutku kad je lekar preuzeo novac, policija je ušla u ordinaciju i pronašla kod njega obeleženih 150 evra.
– U početku je osumnjičeni pokušao da porekne da je uzeo pare navodeći da je novac njegov, ali kad mu je predočeno da su novčanice obeležene, priznao je da je dobio novac, ali ne i da je to zahtevao od oštećenog, već da mu je on sam ponudio radi boljeg tretmana majke – priča naš izvor.

Po nalogu višeg javnog tužioca, osumnjičeni lekar je uhapšen, a potom mu je sudija za prethodni postupak odredio pritvor u trajanju od mesec dana. Istraga je u toku.

 

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply