Da li je Milutin Jeličić Jutka poklonio opštinski plac na Kopaoniku da bi bio oslobođen optužnice da je seksualni napasnik?! I pored optužnice ostaje funkcioner SNS-a, a i predsednik Opštine Brus!

JUTKA MALTRETIRAO SVE ŽENE KOJE JE MOGAO – Jeličić posle optužnice mora biti smenjen s funkcije predsednika opštine
Milutin Jeličić Foto: Facebook

Strašno je što tužilaštvo u Kruševcu čeka da reaguje stranka, stranka da reaguje tužilaštvo i onda niko ništa ne preduzima – kaže za „Blic“ Vesna Stanojević, koordinatorka Sigurne kuće.

Ona tako komentariše slučaj u kojem je Osnovno tužilaštvo u Kruševcu podiglo optužnicu protiv predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke samo za jedan slučaj, dok je procena da za ostalih šest nema dovoljno dokaza. Stanojević od početka prati ovaj slučaj, a u kontaktu je sa Marijom Lukić, bivšom Jeličićevom sekretaricom, čiji slučaj je tužilac uvažio.

– To je strašno negativan primer čoveka koji je na vlasti i do te mere zloupotrebljava svoju poziciju. Što je grad manji, vlast je veća. Nakon svega što je Jeličić uradio, pitanje je šta još može i dokle je spreman da ide – navodi Vesna Stanojević za naš list.

Ona naglašava da je potpuno neshvatljivo da Tužilaštvo podigne optužnicu za samo jedan slučaj.

– Koliko ja znam, ne postoji žena u njegovom vidokrugu koju je mogao da zloupotrebi a nije. S druge strane, godinama je na funkciji, pa i na druge načine zloupotrebljava položaj. Tačno zna kome treba da pokloni plac na Kopaoniku i zna ko će njemu takvu uslugu jednog dana vratiti. U to se uzda i u ovom slučaju – ističe Stanojević.

SNS, kaže, mora da se ogradi od Jeličića i on više ne sme da dobije nijednu funkciju. Na pitanje da prokomentariše to što su SMS poruke Marije Lukić uvažene kao dokaz, a poruke drugih žena nisu, Stanojević kaže da je tužilaštvo u Kruševcu zatajilo.

– Marijine poruke vrede, a poruke drugih žena ne vrede? Kako je to moguće? – pita ona, i naglašava da živimo u državi i društvu u kojima se ženama ne veruje ili manje veruje. Tužilac je, smatra, verovatno išao logikom „možda žene malo preteruju“. Stanojević navodi da Jeličića ne treba samo skloniti iz stranke, već potpuno izopštiti iz javnog života.

– On i njegovi ljudi onemogućavaju tim ženama i njihovim porodicama da žive, ruše im lokale, ugrožavaju egzistenciju – ogorčena je Vesna Stanojević.

Uprkos svemu, ona naglašava da žrtve treba ohrabrivati da bi i druge žene prijavljivale nasilje. Kako kaže, ogroman je procenat žena koje trpe neki oblik nasilja od pretpostavljenih.

Žene čije prijave je tužilaštvo odbacilo najavile su za „Blic“ da će se žaliti. Vest da nema dovoljno dokaza ih je šokirala.

„Blic“ je juče objavio lascivne poruke koje je Jutka slao Sandri Milanović, a koje po mišljenju tužioca nisu dovoljne.

– Šokirani smo i povređeni ovakvom odlukom tužilaštva. Još dok smo davali izjavu, bilo je jasno da žena koja nas ispituje drži Jeličićevu stranu. Svakako ćemo se žaliti – rekao je juče za „Blic“ Slavoljub Milanović, Sandrin suprug.

Andreja Bojić, otac Snežane Bojić, juče je otkrio da mu je Jeličić saradnik nudio novac i zaposlenje za članove porodice ukoliko povuče tužbu, što je on odbio. Snimak razgovora predao je Upravi kriminalističke policije u Kruševcu.

– Zašto bi nam nudio to ukoliko je nevin – upitao je Bojić.

U SNS joj rekli da treba da čeka

Vesna Stanojević Foto: Vesna Lalić / RAS Srbija
Vesna Stanojević

Vesna Stanojević kaže za „Blic“ da je odmah nakon što je slučaj seksualnog uznemiravanja u Brusu dospeo u javnost, u Srpskoj naprednoj stranci pitala da li je moguće da je takav čovek deo stranke, ali su joj rekli da treba da sačeka.

Izvor: Blic.rs

Link: https://www.blic.rs/vesti/politika/jutka-maltretirao-sve-zene-koje-je-mogao-jelicic-posle-optuznice-mora-biti-smenjen-s/5rrk8s6

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply