Članovi udruženja sa razvojnim poteškoćama fotografisali Kruševac a sada prave magnete u okviru projekta Karavan kulture i sporta

Članovi udruženja sa razvojnim poteškoćama fotografisali Kruševac a sada prave magnete u okviru projekta Karavan kulture i sporta

KREATIVNOST ČLANOVA UDRUŽENJA SA POTEŠKOĆAMA U KRUŠEVCU: Fotografisali Kruševac, sad prave magnete (FOTO)

NEVEROVATNE fotografije napravili su sami mobilnim telefonom članovi Udruženja za decu i mlade sa smetnjama u razvoju “Osmeh na dlanu” i Udruženja za pomoć osobama sa autizmom iz Kruševca.

КРЕАТИВНОСТ ЧЛАНОВА УДРУЖЕЊА СА ПОТЕШКОЋАМА У КРУШЕВЦУ: Фотографисали Крушевац, сад праве магнете (ФОТО)

Prethodnih dana su “snimali” znamenitosti grada, potom su od otštampanih fotografija ove nedelje počeli da prave ukrasne magnete.

FOTO: S.B.

Za ceo projekat “Karavan kulture i sporta” dobili su podršku na konkursu Gradske uprave za implementaciju Lokalnog akcionog plana za mlade. Svetlana Ivanović, majka mladića sa Daunovim sindromom iz Udruženja “Osmeh na dlanu” svedoči za “Novosti” da članovi udruženja uživaju dok crtaju i boje, a da su naročito oduševljeni fotografisanjem.

FOTO: S.B.

– Svako od njih je napravio od 10 do 150 fotografija, iazbrali smo više od 100 – priča za “Novosti” neumorna Svetlana Ivanović, koja je vodila ovonedeljnu radionicu u AKC “Gnezdo”.

FOTO: S.B.

– Deca su nam slikala Bagdalu, Slobodište,portu Crkve Lazarice, Dino park, spomenike, skoro svaku crkvu ili manastir u Parku minijatura i još mnoge druge znamenitosti grada, koje će osvanuti na posebnim magnetima kao “pozdrav iz Kruševca”.

FOTO: S.B.

Ukoliko neko dete, mladić ili devojka imaju fizičkih prepreka da lepe fotografije na drvo – element budućeg magneta, tu su majke da pripomognu. Udruženje “Osmeh na dlanu”, čiji su članovi sa različitim stanjima, od lake ometenosti, mentalnih ili fizičkih poteškoća, poput cerebralne paralize, mišićne distrofije vole da se izražavaju kroz radionice.

To je slučaj i sa članovima udruženja koje okuplja decu i mlade sa autizmom. Predsednica ovog društva, Slađana Biserčić i sama majka autističnog mladića kaže da se neretko dešava autistična deca budu izrazito talentovana za umetnost.

FOTO: S.B.

– Ujedno su radionice i divna šansa da se oni druže, budu sa drugom decom i pored radionica, vodimo ih na izlete, imamo razne aktivnosti – kaže Slađana.

Ovi divni kreativni Kruševljani poručuju da će uskoro biti na Jastrepcu, gde će pokušati da oslikavaju sve lepote ove planine. Očekuje ih i radionica izrade suvenira od stakla.

Izvor: Novosti.rs

Link: https://www.novosti.rs/srbija/vesti/1017375/krusevcu-dejstvovali-40-lansirnih-stanica-steta-grada-procenjuje-oko-80-hektara

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply