Ceo državni vrh Srbije iz SNS-a na Vidovdan u Kruševcu

U narednih mesec dana Kruševac bi trebalo da poseti nekoliko ministara Vlade Srbije, najavio je danas gradonačelnik Dragi Nestorović.

Zorana Mihajlović i Bratislav Gašić u jednoj od ranijih poseta Kruševcu

 

– Očekujemo dolazak ministra prosvete i obrazovanja Srđana Verbića koji će otvoriti rekonstruisanu zgradu Radničkog univerziteta i obići jednu školu koja će biti obnovljena uz pomoć Vlade Srbije. Još nismo odlučili koja je to škola. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar će posetiti Bolnicu povodom završetka radova na zgradi P+8 dok će Zorana Mihajlović, ministarka saobraćaja i infrastrukture, obići radove na Bruskom putu – najavio je Nestorović.

U Kruševcu očekuju dolazak Vanje Udovičića, ministra sporta, povodom završetka radova na terenima Sportskog centra. Od Ivana Tasovca, ministra kulture i informisanja se nadaju novcu za obnovu bioskopa „Evropa“ kako bi bio preuređen u Dečje pozorište.

Poseta visokih funkcionera planirana je za Dan grada, Vidovdan, kada je planirano da ministar odbrane Bratislav Gašić položi kamen temeljac za izgradnju crkve u krugu kasarne „Car Lazar“.

– Za Vidovdan očekujemo i dolazak premijera Aleksandra Vučića, predsednika Srbije Tomislava Nikolića kao i patrijarha SPC Irineja. Detalji i raspored dolazaka ministara biće poznati za nekoliko dana – kazao je Nestorović.

Zanimljivo je da među ministrima koji treba da obiđu Kruševac u narednih mesec dana nema članova Socijalističke partije Srbije. Svi najavljeni su članovi SNS ili bliski ovoj partiji.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply