Cene vrtića manje, gradonačelnik Nestorović poziva roditelje da ne tuže Natu Veljković jer nema novca da vrati!

Cena vrtića u Kruševcu

Podstaknuti pismom roditelja koje smo dobili, rešili smo da se osvrnemo na nedavno smanjenje cene koju će roditelji plaćaju za smeštaj dece u ustanovi Nata Veljković u Kruševcu. Hoće li roditelji tražiti na sudu novac koji im je nezakonito otet? Gradonačelnik Dragi Nestorović je već saopštio da je novac koji je otet roditeljima potrošen i da se nema odakle vratiti!

Cena vrtića u Kruševcu

 

Gradsko veće Kruševca je na svojoj sednici održanoj krajem marta 2015. godine donelo odluku da cenu vrtića ustanove Nata Veljković za sve roditelje uskladi sa Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, a koji je donet još 2009. godine. Što znači da je od 2009. godine cena vrtića bila nerealna!

– Ja sam vrtić za svoje dete plaćala 10 800 dinara, što je najviša cena koja je plaćana. Od prvog dana sam morala plaćati tu cenu jer nisam imala kome ostavljati dete dok smo ja i suprug na poslu. Obavezno ću tužiti Natu Veljković kako bih povratila svoj novac, jer koliko sam čula oni taj novac neće dobrovoljno vratiti. Sačekaću i ostale roditelje kako bi se okupili i podneli zajedničku tužbu za nadoknadu nelegalno uzetog nam novca. Prijavila sam se na Fejsbuk grupuNezakonite cene vrtica – Krusevackoju je otvorio neki od nezadovoljnih roditelja iz Kruševca, pa se nadam da ćemo se tu okupiti i dogovoriti oko daljih aktivnosti. Ako se ne bude niko prijavio sama ću presaviti papir i tužiti ih. Ipak nije mala suma novca u pitanju. Otprilike, oko 150 000 dinara mi moraju vratiti. – kazala nam je majka Ivana M. čije dete i dalje pohađa vrtić u Kruševcu.

Gradonačelnik Dragi Nestorović je pozvao roditelje da ne tuže ustanovu, iako im je nezakonito otela novac, jer ona nema para da novac vrati! Evo njegove izjave za kruševački portal 037 Info:

– Upućujem apel roditeljima da to ne čine, jer ćemo sami sebi naneti štetu, ali i ustanovi koja je već u problemima. Novom cenom „Nata Veljković“ je ostala bez 30 miliona dinara prihoda. Grad nema planirana sredstva za nadoknadu roditeljima. Zato ćemo potražiti način da nađemo rešenje i pokrenuti inicijativu da razgovaramo sa roditeljima. – rekao je Dragi Nestorović, gradonačelnik Kruševca.

Ogorčenih roditelja ima puno, a i sa pravom, jer je Zakon kršen punih 6 godina. I sigurno je da ako bude bilo tužbi roditelja da će Nata Veljković izgubiti spor i sav nelegalno prikupljen novac od 2009. do 2015. godine morati da vrati.

Na email nam je stiglo više pisama sa pitanjima da li znamo nešto o ovim tužbama roditelja. Sve vas upućujemo na stranicu „Nezakonite cene vrtica – Krusevac“ gde se možete informisati oko koraka potrebnih za tužbu protiv Nate Veljković i gde se možete ujediniti i podneti zajedničku kolektivnu tužbu.

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply