CARINSKA ZONA BEZ UČINKA – Gradonačelnik i pored mnogo putovanja nije doveo nijednog investitora

Bivši državni sekretar u Ministarstvu finansija Miodrag Đidić je izjavio da Kruševac ne koristi mogućnosti koje pruža Slobodna carinska zona.

Đidić (u sredini) u razgovoru sa bivšim gradonačelnikom Gašićem

– Slobodna zona je prilika da Kruševac privuče investitore. Nažalost, lokalna vlast ne koristi njene potencijale kao što to rade u drugim gradovima. U Slobodnu zonu Smederevo je došla finska kompanija PHC, koja proizvodi kablove, koja će zaposliti 1.400 ljudi. U Slobodnoj zoni Šabac kompanija „Ihtimat“ će prerađivati mleko, a „Pamilko“ obrađivati drvo. Posao će dobiti 400 ljudi. Kakav bi to boljitak bio za Kruševac kada bi uspeli da dovedemo nekog takvog investitora? -rekao je Đidić.

On je podsetio i da je „Kruševac trenutno bolje kotiran u Vladi Srbije od Smedereva i Šapca, ali da to ne koristi“.

Slobodna zona Kruševac posluje od marta 2013. godine i jedna je od 13 koje u Srbiji. Osnivači su Grad Kruševac, “Trajal korporacija” i Hemijska industrija “Župa”, a raspolaže površinom od preko 66 hektara.

Režim rada slobodne zone za sada je uspostavljen samo na lokaciji “Trajal korporacije” u Parunovcu, na površini od 30 hektara, na kojoj se može iznajmiti kancelarijski ili zatvoren proizvodno-skladišni prostor.

PROČITAJ JOŠ:  MALE PLATE ILI LENJOST KRUŠEVLJANA? Iako na birou ima 10000 prijavljenih, nedostaje eliki broj radnika za privredu Kruševca, konkursi svakodnevno raspisani, radnici se uvoze iz Albanije!

Do sada nijedna strana kompanija nije iskazala interes za poslovanje u Slobodnoj zoni Kruševac.

– Najveću krivicu za to snosi gradonačelnik Dragi Nestorović koji ne čini ništa da investitorima predstavi potencijale Slobodne zone. Njegov skorašnji put u Austriju je bio čist promašaj. Od obilaska firmi i turističkih putovanja Kruševac nema ništa. Potencijalne investitore treba dovesti ovde i predstaviti im mogućnosti zone – rekao je Đidić koji je bio jedan od inicijatora njenog osnivanja u Kruševcu.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply