Bratislav Kostadinov, aforističar iz Kruševca, dobitnik Vibove nagrade lista Politika za najboljeg mladog satiričara

Vibova nagrada

B. Kostadinovu uručena „Vibova nagrada“ – Bratislav Kostadinov, aforističar iz Kruševca, dobitnik „Vibove nagrade“ lista Politika za najboljeg mladog satiričara u 2016, izjavio je juče da postoje dve te nagrade – jedna je zvanična i pripada svim njenim dosadašnjim dobitnicima, a druga je nezvanična koju dele svi koji su čitali Viba.

Vibova nagrada

Na svečanosti povodom uručenja nagrade u zradi Politike, Kostadinov je naglasio da je čitanje Vibovih aforizama nagrada samo po sebi.

„Ovu priliku koristim da se zahvalim Vibu u ime svih zvaničnih i svih nezvaničnih dobitnika njegove nagrade“, kazao je Kostadinov.

„Droga izaziva zavisnost. Samo na Kosovu nezavisnost“, „Stajali smo na tankom ledu, a onda nas je obasjalo sunce“, „Političari imaju lepljive prste. Upala im sekira u med“, samo su od nekih aforizama po kojima je Kostadinov postao poznat.

Odluku o dodeli „Vibove nagrade“ Kostadinovu jednoglasno je doneo tročlani žiri na čijem čelu je bio književnik Aleksandar Čotrić, a članovi predsednik Sekcije satiričara Udruženja književnika Srbije Dragutin Minić Karlo i urednik „Politike“ Petar Mićković.

U najužoj konkurenciji za visoko priznanje bili su Vladimir Ćalić i Igor Braca Damnjanović Dib.

Nagrada se dodeljuje od 1995. godine, u znak sećanja na jednog od najvećih srpskih satiričara, urednika i novinara „Politike“ Vladimira Bulatovića Viba (1931-1994).

Izvor: Rtv.rs

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply