Bratislav Gašić traži ostavku od direktora 14. oktobra

14 oktobar krusevac

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić podržao je radnike IMK „14. oktobar“ koji traže smenu članova Nadzornog odbora preduzeća i generalnog direktora Miće Rajića.

14 oktobar krusevac

Po njegovim rečima, lokalna vlast je još pre šest meseci uputila Ministarstvu ekonomije zahtev za smenu članova Nadzornog odbora preduzeća kao i predlog za nove članove, ali ništa nije učinjeno.

„Generalnog direktora neću da smenjujem, jer to nije moj posao, ali sam mu rekao „Ako te ljudi neće, onda tu nemaš šta da tražiš. Tražim menadžera koji će „14. oktobru“ da donese posao. Prošle godine je vaša fabrika dobila 250 miliona dinara subvencija, ali od toga ne može da se živi.“ – kazao je radnicima okupljenim ispred Gradske uprave Gašić.

Mića Rajić, generalni direktor „14. oktobra“ rekao je da će podneti ostavku ukoliko to od njega zatraži Nadzorni odbor. On kaže da je stanje u ovom preduzeću bolje nego prošle godine, ali da je „14. oktobru“ potrebna mesečna realizacija od najmanje 100 miliona dinara mesečno kako bi normalno funkcionisao.

 

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply