Bratislav Gašić i SNS poklonili varvarincima asfalt od državnog novca, pobunili se nezadovoljni građani!

Traže da se radovi obustave: Građani Varvarina na protestu "Svi za kaldrmu!"

PROTEST U VARVARINU ZBOG KALDRME „Ne damo naše kocke Kruševljanima i Gašiću!“ – Građani Varvarina su ogorčeni jer „Kruševacput“ granitne kocke koje su izvađene sa ulica u centru mesta – vozi u Kruševac. Zbog toga su juče u centru Varvarina održali skup „Svi za kaldrmu!“.

Foto: S. Milenković / RAS Srbija Traže da se radovi obustave: Građani Varvarina na protestu „Svi za kaldrmu!“

Traže da se radovi obustave: Građani Varvarina na protestu "Svi za kaldrmu!"

 

„Kruševacput“ je 7. marta počeo rekonstrukciju regionalnog puta drugog reda u dužini od 1.500 metara kroz centralne ulice u Varvarinu. Vadi se kocka postavljena pre 50 godina kako bi bio postavljen asfalt što je razbesnelo Varvarince.

 

– Nismo imali uvid u projekat i nismo znali da će kocka biti zamenjena asfaltom. Kada su počeli radovi, šokirali smo se. Drugi problem je što se kocka odnosi u Kruševac umesto da ostane kako bismo uredili pešačku zonu – kaže Marija Brajović, jedan od inicijatora građanskog protesta Varvarinaca.

Odbornici SO Varvarin su, na zahtev građana, jednoglasno usvojili odluku da se ovlasti rukovodstvo opštine da pošalje zahtev da se radovi obustave.

Kada sam video kako kopaju kocku, zaplakao sam od muke. Popločavanje centra Varvarina je krajem 60-ih godina skoro godinu i po rađeno je ručno, a novac su obezbedili Varvarinci samodoprinosom

– Centri skoro svih gradova u Evropi su popločani kamenom i kockom. Zašto se to sada sklanja i odvozi u Kruševac? Mi, Varvarinci smo i emotivno vezani za kocku – kaže Slađana Simić Dimitrijević.

Varvarinci prete da će blokirati radove ukoliko se ne ispoštuju zahtevi.

– Kada sam video kako kopaju kocku, zaplakao sam od muke. Popločavanje centra Varvarina je urađeno krajem 60-ih godina, trajalo je skoro godinu i po dana i rađeno je ručno. Novac za kocke obezbedili su Varvarinci samodoprinosom – priča Dragiša Simić.

Naručilac posla su „Putevi Srbije“, a izvođač „Kruševacput“ je planirao da radove završi do 24. marta jer bi tog dana premijer Vučić i predsednik Nikolić trebalo da na skupu kod Varvarinskog mosta prisustvuju obeležavanju početka NATO bombardovanja Srbije.

 

Poklon SNS Varvarincima

Varvarinci su besni i jer je radove u njihovom mestu, okružen lokalnim funkcionerima naprednjaka, otvorio potpredsednik SNS Bratislav Gašić rečima: „Ovo je poklon SNS Varvarincima!“. Sumnjaju da se kocka transportuje u Kruševac kako bi neko zaradio od njene prodaje.

 

Vest preuzeta sa Blic.rs web sajta, kao i fotografija.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply