Bratislav Gašić dobitnik Vidovdanske nagrade Kruševca

Ministar odbrane Bratislav Gašić dobitnik je Vidovdanske nagrade grada Kruševca, koja će mu biti uručena 28. juna na svečanoj sednici odlučili su danas odbornici Skupštine grada Kruševca, potvrđeno je Tanjugu u kabinetu gradonačelnika Dragija Nestorovića.

Kako se navodi u obrazloženju odluke, Gašić je dvogodišnjim obavljanjem funkcije gradonačelnika dao veliki doprinos razvoju grada, izgradnji infrastrukture grada, vraćanju poverenja građana u organe lokalne samouprave, jačanju veza grada sa institucijama države čime je grad Kruševac afirmisan u Republici i regionu i stvoren povoljniji ambijent za život gradjana.

Dodaje se i da su nesebičnim Gašićevim angažovanjem, sredstvima iz budžeta, a uz podršku donacija realizovani brojni infrastrukturni projekti, rekonstruisani objekti u oblasti zdravstva, obrazovanja, kulture, sporta u gradu i u selu.

Ličnim sredstvima poklonio je računare i drugu neophodnu opremu za više osnovnih škola, a sredstvima izdvojenim od plate, koje se odrekao, finansirana je kupovina burmi za mlade bračne parove.

Pored Vidovdanske nagrade, u okviru obeležavanja Dana grada, Vidovdana, biće uručene i Plakete koje će dobiti, JKP Kruševac, GP Vlasinav igda, reditelj i producent filma „Kleveta“ Goran Erčević, student prve godine doktorskih studija na matematičkom fakultetu u Nišu Miloš Petrović.

Pohvale grada dobiće Garnizon Vojske Srbije u Kruševcu, dopisništvo RTS, pevački ansambl „Lazarice“, dugogodišnja načelnica SLužbe hitne pomoći Radmila Damjanović…

Uz nagradu i priznanja biće dodeljeni i novčani iznosi čiju će visinu odrediti gradsko veće Kruševac.

Vidovdanska nagrada se dodeljuje od 2003. godine, a prošle godine je dobio tadašnji prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply