Brat nehotice ubio brata dok su krali drva!

Stravična nesreća prilikom krađe šume u selu Toljevac koštala je glave mladića I. A. (26) iz Zalogovca kod Varvarina

STRAVIČNA nesreća prilikom krađe šume u selu Toljevac koštala je glave mladića I. A. (26) iz Zalogovca kod Varvarina. Njega je usmrtilo drvo koje je oborio njegov stariji brat B. A. On je uhapšen i prete mu krivične prijave zbog izazivanja opšte opasnosti i krađe šume.

Osumnjičeni šumokradica pokušao je da prikrije nesreću i svoju ulogu u ilegalnoj seči drva. On je policiji prijavio da je prnašao telo mrtvog brata na putu u ataru susednog sela Padež. Policiji je ispričao da je brat, uprkos dogovoru, poranio pre zore i bez njega krenuo u seču drva. Tada je, navodno, krenuo za njim i zatekao beživotno telo, koje je traktorom spustio do puta da bi hitna pomoć mogla da mu priđe. Inspektori su tražili da im pokaže mesto gde je, navodno, pronašao brata, ali na tom mestu nije bilo ni motorne testere, niti je bilo šta ukazivalo da se tu dogodila nesreća. Kada su bratu predočili nove dokaze, nakon kraćeg okolišanja sve je priznao.

– Ispričao je da su njih dvojica, u stvari, bili u susednom selu Toljevac gde su krali drva iz državne šume. On je posekao drvo koje je palo na brata i usmrtilo ga – rečeno je “Novostima”. – Da bi prikrio krađu, izvukao je leš i izneo ga na put. Na pravom mestu nesreće nađeni su opanci pokojnika, a u obližnjem kukuruzištu i motorna testera.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply