Bolnički kapaciteti Opšte bolnice Kruševac puni, Infektivno odeljenje i staro dečije odavno popunjeni, Ortopedsko odeljenje postalo kovid odeljenje, preko 100 zaraženih u Kruševcu u jednom danu, u Rasinskom okrugu 227 novozaraženih!

TESTIRANO 495 UZORAKA – ORTOPEDIJA PREŠLA U KOVID SISTEM: Bolnički kapaciteti u Kruševcu puni, u Rasinskom okrugu 227 novozaraženih


Epidemija korona virusa žestoko prodire u sve opštine Rasinskom okruga sve većom brzinom. Na teritoriji ovog okruga zaraženo je još 227 građana, od 495 poslatih uzoraka u akreditovane laboratorije.

Najviše novoobolelih je iz Kruševca – 101, zatim Trstenika 48, Aleksandrovca 30, Varvarina 20, Brusa 17, Ćićevca 11… Izlečeno je 55 lica, a ukupno do saada 2.402.

Na lečenju u Opštoj bolnici Kruševac sada je 204 kovid bolesnika. Na respiratornoj potpori je 21 bolesnik, od njih je devetoro intubirano, a 12 je na visokim protocima kiseonika, takozvanom „high flow“ sistemu i oni su isto vezani za respiratore. Odgovorni iz Opšte bolnice tvrde da je većina kovid bolesnika sa srednjom i teškom kliničkom slikom, a malo njih je sa lakšom.

Korona ne da mira ni prosvetnim ustanovama. Iako đaci prate onlajn nastavu, raste broj zaraženih školaraca. Inficirano je još pet učenika, i to – četiri iz Kruševca i jedan iz Aleksandrovca. Do sada je ukupno registrovano 149 đaka i 34 nastavnika zaraženih ovom svetskom pošašću.

Infektivno odeljenje je odavno popunilo svoje kapacitete – 120 kreveta. Smeštaj novozaraženih se obavlja na starom Dečijem odeljenju, koje je već popunjeno, a sada se prešlo i na Odeljenje ortopedije, koje je promenilo svoju lokaciju. Kompletiran je kapacitet od ukupno 220 kreveta za kovid pacijente. Odgovorni procenjuju da će to biti dovoljno za narednih nekoliko dana kada će početi da radi i nova kovid bolnica (u bivšoj vojnoj kasarni „Rasina“) sa 500 mesta.

Pod zdravstvenim nadzorom je 15.017 građana, pozitivno je do sada bilo 6.186 ljudi, a umrlo je 52 muškarca i 18 žena.

Izvor: Kurir.rs/ Ž. M.

Link: https://www.kurir.rs/vesti/srbija/3583031/ortopedija-presla-u-kovid-sistem-bolnicki-kapaciteti-u-krusevcu-puni-u-rasinskom-okrugu-227-novozarazenih

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply