Božićna česnica podeljena na Trgu kosovskih junaka u Kruševcu (Foto izveštaj)

Česnica Kruševac - Božić 2015.

Na Trgu kosovskih junaka u Kruševcu danas, 07,01,2015, godine, je po prvi put lomljena božićna česnica.

Česnica Kruševac - Božić 2015.

 

Česnica teška 50-tak kilograma, delo je vrednih majstora iz pekare „Nana“, a „obogaćena“ je sa tri zlatnika koji su donacija ministra odbrane Bratislava Gašića, Regionalne privredne komore Kruševac i preduzeća „FAM“.

 

2

Pozdravljajući prisutne na Trgu ministar Gašić je uz čestitke za praznik, poželeo da Kruševac ponovo bude grad za ponos Srbije. „Želim u Novoj godini da se svi složimo, jer jedino tako možemo da vratimo naš lepi grad tamo gde mu je mesto – u vrhu Srbije. Mi smo grad vrednih ljudi, grad dobre omladine i to moramo sve ujediniti, kako bi nam svima bilo bolje“.

3

Episkop kruševački gospodin David poželeo je svaku sreću i sve najbolje svima koji rade za dobrobit Kruševca, Rasinskog okruga i Srbije. „Kruševac i svi njegovi žitelji zaslužuju da na jedan ovakav način proslavljaju i obeležavaju najveći i najradosniji hrišćanski praznik, koji je u duhu tradicije ovog naroda“.

Božićna česnica u Kruševcu 2015. Božić

Najviše sreće prilikom podele česnice u kojoj su pronašli i zlatnike imali su Marija Stevanović, Nikola Kaplarević i Lidija Vesić, koja je štićenik doma za decu „Jefimija“.

5

Marija Stevanović

Današnja manifestacija organizovana je od strane Turističke organizacije Kruševac, a očekuje se da postane tradicionalna. Ovoj svetkovini, pored donatora česnice i zlatnika, prisustvovali su gradonačelnik Dragi Nestorović, načelnik Rasinskog upravnog okruga Branislav Vesić, predsednik Skupštine Živan Nikolić, gradski većnici, narodni poslanici, direktori javnih preduzeća i ustanova….

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply