Biznis inkubator centar uspešno posluje 5 godina

Biznis_inkubator_centar_Kruševac

U kruševačkm  Biznis inkubator centru danas su , prigodnom ssvečanošću i u prisustvu brojnih zvanica iz političkog, privrednog i javnog života grada, obeležili petogodišnjicu osnivanja i postojanja ove ustanove. Biznis inkubator je formiran radi pružanja podrške početnicima u biznisu i u ovom periodu uspešno je ispunio svoju misiju rečeno na svečanosti.

Biznis_inkubator_centar_Kruševac

Kruševački Biznis inkubator centar fomiran je kao materijalna i logistička podrška biznis početnicima i za pet godina rada, usluge ove ustanove koristila su pedeset tri preduzeća. Od toga više od 70 odsto se održalo na tržištu i poslovno je aktivno, što je duplo više od republičkog proseka. To govori da je grad prepoznao potrebe malih privrednika i da su u Biznis inkubatoru imali pravog saradnika, istakla je na današnjoj  svečanosti povodom jubileja ove ustanove, direktorka Dragana Bogdanović.

U Biznis inkubatoru danas posluje 21 preduzeće sa oko 40 zaposlenih, čija se delatnost kreće od uslužnih preko tradicionalno proizvodnih do primene inovativnih tehnologija, što privrednu sliku grada čini sadržajnijom i koloritnijom rečeno je tom prilikom.

Povodom jubileja, specijalna priznanja Biznis inkubator centra, dodeljenja su Gradu Kruševcu, odeljenju gradske uprave za ekonomski razvoj i investicije i pomoćniku gradonačelnika Miroljubu Ćosiću. Svečanosti su prisustovali zamenik gradonačelnika Kruševca Siniša Maksimović, načelnik Rasinskog upravnog okruga Branislav Vesić i brojne zvanice iz privrednog i javnog života grada, koji su  obišli module i neposredno se upoznali sa uslovima za privrednu aktivnost u Biznis inkubator centru.

Facebook Komentari
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply